İngilizler en kötüye hazırlanıyor

İngilizler en kötüye hazırlanıyor
Birleşik Krallık’ta ülke çapında son 24 saat içerisinde 57 bin 725 koronavirüs vakası tespit edildi. Kıdemli doktor Prof. Dr. Andrew Goddard, tüm hastanelere Londra ve Güney İngiltere’dekine benzer bir Covid-19 yoğunluğuna...

Birleşik Krallık’ta ülke çapında son 24 saat içerisinde 57 bin 725 koronavirüs vakası tespit edildi. Kıdemli doktor Prof. Dr. Andrew Goddard, tüm hastanelere Londra ve Güney İngiltere’dekine benzer bir Covid-19 yoğunluğuna hazırlanmaları çağrısı yaptı.
Prof. Dr. Goddard, virüsün mutasyona uğramış yeni halinin ülke çapında yayıldığını söyledi. Hastaneye yatış sayıları ise bahar ayındaki yoğunluğun üzerine çıktı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre hastanelerin “şimdiye kadarki en yoğun kışı” geçirdiği söyleniyor.
Kraliyet Doktorlar Koleji’nden Prof. Dr. Goddard, katıldığı BBC Breakfast programında şunları söyledi: “Noel’in büyük bir etkisi olacağına şüphe yok. Yeni varyantın da büyük bir etkisi olacak, bunun daha bulaşıcı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Güney Doğu’da, Londra’da ve güney Galler’de gördüğümüz büyük rakamların iki ay içinde ülkenin geri kalanına yansıyacağını düşünüyorum.”