İngiltere Dışişleri Bakanı: Türkiye, Birleşik Krallık için vazgeçilmez bir ortak

İngiltere Dışişleri Bakanı: Türkiye, Birleşik Krallık için vazgeçilmez bir ortak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly ile Ankara'da bir araya geldi. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly ile Ankara'da bir araya geldi. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Birleşik Krallık, Avrupa’da önde gelen ortaklarımızdandır. Mevkidaşım James Cleverly ile ikili ilişkilerimze dair kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik.

Birleşik Krallık, ihracatımızda 4’üncü sırada yer alan önemli bir ortağımız. Ticaretimizi geliştirmek için karşılıklı tüm imkanlarımızı kullanma arzusundayız. 

Birleşik Krallığı Terörizm ile mücadelemizde ortak olarak değerlendiriyoruz. Beklentilerimizi bakana ilettim. Düzensiz göçün yönetilmesi için de çalışmalar sürüyor. Birleşik Krallık da bu konuda birlikte hareket ettiğimiz ülkelerden bir tanesi.

Bölgesel ve uluslararası konuları da görüştük. Kıbrıs'ta yaşanan gelişmeler üzerine de kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Ukrayna savaşında tahıl koridorunun tekrar hayata geçirilmesi konusunda hemfikiriz. Yakın işbirliğimizi sürdürmemiz büyük önem taşıyor.

(İsveç'in NATO üyeliği hakkında) Türkiye mutabık kaldığı anlaşmalara sadıktır. Çizilen yol haritaları, taraflardan beklenen yükümlülükler ortada. Bu konu çerçevesinde durumlar ilerlemektedir."

Bakan Cleverly'nin açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"Türkiye, Birleşik Krallık için vazgeçilmez bir ortak. (Türkiye) Ortak güvenliğimiz ve refahımız için son derece önemli. Avrupa ve bölge için önemi var ve dünyanın geneli için son derece önemli"