İngiltere, IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giden Şamima Begüm'ün vatandaşlığını iptal etti

İngiltere, IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giden Şamima Begüm'ün vatandaşlığını iptal etti
İngiltere'de Temyiz Mahkemesi, 2015'te IŞİD'e katılmak için İngiltere'den Suriye'ye giden Şamima Begüm'ün İngiliz vatandaşlığından çıkarılmasını yasaya uygun buldu.Bugün 24 yaşında olan Begüm, IŞİD'lilerin eşleri ve...
İngiltere'de Temyiz Mahkemesi, 2015'te IŞİD'e katılmak için İngiltere'den Suriye'ye giden Şamima Begüm'ün İngiliz vatandaşlığından çıkarılmasını yasaya uygun buldu.

Bugün 24 yaşında olan Begüm, IŞİD'lilerin eşleri ve çocuklarına da ev sahipliği yapan Suriye'deki Roj kampında bulunuyor ve bir süredir İngiliz vatandaşlığını geri alıp ülkeye dönebilmek için hukuki mücadele veriyor.

"Ulusal güvenlik riski" olarak görüldüğü için 2019'da İngiliz vatandaşlığı iptal edilen Begüm, geçtiğimiz yıl Şubat ayında açtığı davayı da kaybetmişti.

Begüm, 2015'te 15 yaşındayken IŞİD'e katılmak için İngiltere'nin başkenti Londra'dan yola çıkarak, Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmişti.

Begüm ve iki kız arkadaşı, İstanbul Esenler Otogarı’nda kendilerini Suriye’de IŞİD’in kontrolündeki bölgelere sokacak olan ve aslında Kanada ajanı olduğu ortaya çıkan Muhammed Al Raşid’le buluşmuşlardı.