İngiltere, sığınmacıları Ruanda’ya gönderecek

İngiltere, sığınmacıları Ruanda’ya gönderecek
İngiltere hükümetinin, Manş Denizi’ni geçerek ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan bazı sığınmacıları Ruanda’ya gönderme planında ilk adım atılıyor. BBC Türkçe’nin haberine göre, İçişleri Bakanlığı’nın...

İngiltere hükümetinin, Manş Denizi’ni geçerek ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan bazı sığınmacıları Ruanda’ya gönderme planında ilk adım atılıyor. BBC Türkçe’nin haberine göre, İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Afrika ülkesine gönderilecek ilk uçak 14 Haziran’da havalanacak.

Ruanda’ya gönderilecek ilk sığınmacı grubu için resmi belgelerin hazırlandığı duyuruldu. Ancak ülkede ve dünyada çok tartışılan bu karar aleyhine dava açılması bekleniyor.

Hükümetin planı, siyasetçilerden, yardım kuruluşlarından ve Anglikan kilisesinin en kıdemli dini figürü Canterbury Başpiskoposu Justin Welby’den sert eleştiriler aldı.

Plana göre, İngiltere’den sığınma talep eden bazı kişiler, başvurularının değerlendirilmesi öncesinde Ruanda’ya gönderilecek. İngiltere’den yaklaşık 6 bin 500 kilometre uzaklıktaki Ruanda, sığınmacılarla ilgili sorumluluk sahibi olacak ve ülkeye gelen kişileri bir sığınma başvurusu sürecine sokacak.