İngiltere yalnız

İngiltere yalnız
İngiltere’de yeni bir koronavirüs mutasyonunun tespit edilmesinin ve hızla yayıldığının duyurulmasının ardından Türkiye, Hollanda ve Fransa dahil birçok ülke İngiltere’den seyahatleri yasakladı.Fransa, pazar gece yarısından...

İngiltere’de yeni bir koronavirüs mutasyonunun tespit edilmesinin ve hızla yayıldığının duyurulmasının ardından Türkiye, Hollanda ve Fransa dahil birçok ülke İngiltere’den seyahatleri yasakladı.
Fransa, pazar gece yarısından itibaren 48 saatliğine İngiltere’den yolcu ve yük taşıma araçlarının ülkeye girişini yasakladı. Fransa Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu süre boyunca diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelerle işbirliği içinde yeni test sistemi üzerinde uzlaşmaya çalışacakları belirtildi.
Hollanda ve Belçika, İngiltere’den uçuşları durdurdu, İtalya da 6 Ocak’a kadar seyahat yasağı getirdi. Belçika tren seferlerini de durdurdu. İrlanda ve Almanya da pazar gece yarısından itibaren İngiltere’den uçuşları askıya aldı.
Kanada da 72 saat süreyle İngiltere’den yapılan uçuşları durdurduğunu açıkladı. Başbakan Justin Trudeau, pazar günü gelen yolcuların sağlık önlemlerine tabi olacağını söyledi. Hükümetten yapılan açıklamaya göre, kargo uçuşları yasağa dahil edilmedi.
YENİ MUTASYON İNGİLTERE’NİN GÜNEYDOĞUSUNDA YAYILDI
Yeni mutasyon, Londra ve İngiltere’nin güneydoğusunda hızla yayıldı. Üst düzey sağlık yetkilileri, yeni mutasyonun eskisine kıyasla yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu belirtti.
HOLLANDA, DANİMARKA VE AVUSTRALYA’DA GÖRÜLDÜ
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aynı mutasyonun, Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü bildirdi.
İngiltere’nin ardından Güney Afrika Cumhuriyeti’nde de farklı bir koronavirüs mutasyonu saptandığı bildirildi.

ÜLKE GENELİNE YAYILMASI BEKLENİYOR

İngiltere’de hükümetin bilimsel danışmanı olarak görev yapan Dr. Sir Patrick Vallance, koronavirüsün yeni türünün ülke geneline yayılmasını beklediğini söyledi. Vallance, ülkenin daha büyük bir alanının önlemler kapsamında oluşturulan dördüncü kademeye taşınabileceğini belirtti.