İnşa ettiği bina 14 kişiye mezar olmuştu: Deprem suçlusu müteahhit, kamu binalarının yapım ihalelerini almış

İnşa ettiği bina 14 kişiye mezar olmuştu: Deprem suçlusu müteahhit, kamu binalarının yapım ihalelerini almış
Hatay'da inşa ettiği bina yıkılan ve 14 kişiye mezar olan müteahhit Selahattin Yüksel'in, depremden sonra kamu binalarının yapım ihalelerini aldığı ortaya çıktı.Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 2013 yılında inşa edilen ve 6...
Hatay'da inşa ettiği bina yıkılan ve 14 kişiye mezar olan müteahhit Selahattin Yüksel'in, depremden sonra kamu binalarının yapım ihalelerini aldığı ortaya çıktı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 2013 yılında inşa edilen ve 6 Şubat depreminde yıkılarak 14 kişiye mezar olan Fuat Seçkin apartmanının müteahhidi Selahattin Yüksel'in, depremden sonra hasar gören kamu binalarının inşaat ihalelerini aldığını yazdı.

Selahattin Yüksel Hatay'da 2013 yılında arka arkaya Fuat Seçkin ve Halide Seçkin apartmanlarını inşa etmişti. Halide Seçkin apartmanı depremde ayakta kalmayı başarırken, Fuat Seçkin apartmanı yıkılarak 14 kişiye mezar olmuştu.

Yüksel, Fuat Seçkin apartmanının yıkılma sebebi olarak binanın, yan binanın üzerine düşmesi olduğunu öne sürmüştü.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Halide Seçkin apartmanının görevlisi Hasan Özkan ise davanın seyrini değiştirecek ifadelerde bulunmuştu.

Özkan, yıkılan binanın zemin katında müteahhide ait inşaat şirketinin ofisinin bulunduğunu Yüksel'in, ofis ve asma katı birleştirmek için demirleri kestirdiğini ve binanın da bu sebeple yıkıldığını öne sürmüştü.

Özkan'ın ifadesi üzerine adliyeye çağrılan Yüksel, adliyeye gitmeyince hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İddiaya göre hakkında yakalama kararı çıkartıldığında Yüksel adliyedeydi ve hakkında çıkartılan yakalama kararını öğrenerek adliyeden kaçtı.

Avukat Tuna, Yüksel'in yerini bildirdiği halde Yüksel'e baskın yapılmadı. Yüksel, iki ay kaçtıktan sonra ifade vermeye geldi ve ifadesinin ardından yakalama kararı kaldırılarak serbest bırakıldı.

9 Ocak'ta İsmail Saymaz'ın "O müteahhidi kim koruyor" başlıklı yazısının gündem olmasının ardından Yüksel 18 Mart'ta yakalanarak adliyeye sevk edildi. Yüksel Sulh Ceza Hakimliği sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yüksel, Sulh Ceza Hakimliği sorgusunda "Zaten anne ve babamı orada kaybettim. Ailemizin yaşayacağı binayı kötü malzemeyle yapmış olmamız mümkün değil" diyerek kendini savundu.

Deprem suçlusu müteahhit, depremin ardından kamu binalarının ihalelerini aldı

Yüksel'in ardından söz alan Fevzi Randa, büyük bir skandalı da ortaya çıkardı. Randa,  müteahhit Selahattin Yüksel'in, 6 Şubat depremlerinin ardından hasar gören Hatay Ticaret Odası, Dericiler Sitesi ve Antakya Galericiler Sitesi'nin inşaat ihalelerini aldığını ifade etti.

(Yazının tamamı)