İnşaatlar yetmedi şimdi de yangın

İnşaatlar yetmedi şimdi de yangın
Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde ağaçlık alanda yangın çıkarıldı. Yangınla ilgili bir kişi gözaltında. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangının kontrol altına alındığını duyururken daha...

Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde ağaçlık alanda yangın çıkarıldı. Yangınla ilgili bir kişi gözaltında. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangının kontrol altına alındığını duyururken daha sonra bir de acı haber verdi: “Sincan Temelli itfaiye istasyonunda görevli Bayram Koç, yangına müdahale ederken fenalaştı, hastanede hayatını kaybetti.”
Alev alan kısmın otluk bölgede olduğu, etrafında ise cam ağaçları bulunduğu ifade edilirken, 5-6 hektarlık bölgeyi kaplayan yangına kontrol altına alındı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olay yerine giderek, çalışmaları takip etti. Yavaş burada yaptığı açıklamada, “Yangını bir kişi çıkarmış. Aldığım bilgiye göre o şahıs güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı” dedi.
Yavaş, daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yangın, OGM koordinasyonundaki söndürme çalışmalarına Ankara itfaiyemizin de desteğiyle kontrol altına alındı. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin fikri ve coğrafi miraslarını sonuna kadar koruyacağımızı hatırlatırım. Ankara #YeşilinBaşkenti olacak” ifadelerini kullandı.
MİMARLAR ODASI’NDAN
SUÇ DUYUrusu
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Başkentin göbeğinde gözümüz gibi bakmamız gereken Atatürk Orman Çiftliği alanlarındaki yangın ve bize ulaşan vatandaşın feryadı. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. AOÇ’ye yol yapanlar, yangına da yol açmışlardır” dedi.
MANSUR YAVAŞ:
BİR İTFAİYECİ
YAŞAMINI YİTİRDİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sincan Temelli itfaiye istasyonunda görevli bir personelin yangın söndürme esnasında fenalaştığını ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.
Sincan Temelli itfaiye istasyonunda görevli Bayram Koç, Sincan’daki bir yangına müdahale sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Koç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
“ACIMIZ ÇOK BÜYÜK”
Olayın ardından sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Temelli İstasyonumuzda görevli mesai arkadaşımız Bayram Koç, Sincan’daki bir yangına müdahale esnasında fenalaştı ve hastaneye kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acımız çok büyük. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve itfaiye camiamıza başsağlığı dilerim.” ifadelerini kullandı.
ATATÜRK TARAFINDAN HAZİNE’YE BAĞIŞLANDI
İlk adı “Orman Çiftliği” olan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün mülkü olan alan 1925 yılında kuruldu. 1937 yılında Atatürk tarafından Hazine’ye bağışlanan çiftliğin adı 1 Nisan 1950’de yürürlüğe giren 5659 sayılı Kanun ile “Atatürk Orman Çiftliği” adını aldı.
Atatürk Orman Çiftliği uzun süredir hedefte… Cumhurbaşkanlığı Sarayı ruhsatsız olarak Çiftlik arazisinde yükseldi, Erdoğan’ın istifa ettirdiği Başkan Melih Gökçek, çiftlik arazisinden yollar geçirmek istedi, araziler kiralamayla kullanıma açılmak istendi, inşaatlar için çeşitli kurumlara tahsis edilmek istendi… Mimarlar Odası Ankara Şubesi, en başından beri Atatürk Orman Çiftliği’nin Atatürk’ün Türk milletine miras bıraktığı gibi korunabilmesi için mücadele veriyor, “Ata mirasına aykırılık” gerekçesiyle birçok tahsis yargıdan dönüyor.

Soma’da orman yangını

Soma ilçesi Turgutalp Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangına 3 helikopter, 12 arazöz ve su tankerleri ile müdahale ediliyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.