İnsan iskeletini parçalayıp akbabalara verdi

İnsan iskeletini parçalayıp akbabalara verdi
Çin’in Tibet, Qinghai ve Moğolistan’ın İç Moğolistan bölgelerinde yaşayan ve Vajrayna Budizm'ine inanan insanların öldükten sonra cesetlerinin parçalanarak akbabalara yediriliş görüntüleri kaydedildi. O anlar sosyal medyada...

Çin’in Tibet, Qinghai ve Moğolistan’ın İç Moğolistan bölgelerinde yaşayan ve Vajrayna Budizm'ine inanan insanların öldükten sonra cesetlerinin parçalanarak akbabalara yediriliş görüntüleri kaydedildi. O anlar sosyal medyada kısa sürede tepkilere neden oldu.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Tibet'in dağlık Kuzey yakasında insanlar yüzyıllardır ölülerini akbabalara yedirerek uğurluyorlar. Tibet'te yaşayan Budistleri, ölenleri gömmek veya bir yana atmak bir yana akbabalara yem yapıyor. Akbabaların yiyemediği kemikler ise manastırın içinde saklanıyor.

“Gökyüzüne gömülüş” adı verilen bu yöntemde ölülerin ruhlarının başkalarının ruhlarında yeniden ortaya çıktığına inanılırken bu törenlerin ya da cesetlerin akbabalara yedirildiği anları izlemelerine kesinlikle izin verilmeyen turistler tarafından kaydedildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede tepkilere neden olurken Tibetliler'in nüfusunun büyük kısmını oluşturan Budistler, yeniden doğmaya inanıyorlar. İnanışlarına göre de ölümün ardından boş bir kap haline gelen vücudu korumaya gerek kalmıyor.