Irak tansiyonu yüksek

Irak tansiyonu yüksek
Türkiye’nin Musul Başkonsolosluk binasının yakınlarına düşen 2 roket çevredeki bina ve araçlarda hasara neden oldu. Herhangi bir can kaybının olmadığı saldırıyı Dışişleri Bakanlığı duyurdu.Dışişleri Bakanlığı,...

Türkiye’nin Musul Başkonsolosluk binasının yakınlarına düşen 2 roket çevredeki bina ve araçlarda hasara neden oldu. Herhangi bir can kaybının olmadığı saldırıyı Dışişleri Bakanlığı duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında saldırıyı kınadı; Irak makamlarına diplomatik temsilcilikleri koruma sorumluluğunu hatırlattı.

Açıklamada, “Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür” ifadeleri yer aldı.


TV100’de saldırıya ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, “Bizim oradaki mevcudiyetlerimize daha önce de böyle tacizler oldu. Bu tacizler konusunda da Irak makamlarına her zaman uyarılarda bulunduk” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, terör örgütlerinin Irak’taki Türk misyonlarına karşı tehdit oluşturduğunu söylediklerine dikkati çekerek, “Irak’ta maalesef terör örgütleri çok tehlikeli ve Irak yönetimi bu terör örgütlerine karşı etkin mücadele yürütemiyor. Bize yönelik provokasyonların da sebebi bu” değerlendirmesini yaptı.