İran, Ankara-Şam yakınlaşmasından memnun

İran, Ankara-Şam yakınlaşmasından memnun
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullahiyan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yaptığı resmi ziyarette yaptığı açıklamada, "Suriye ve Türkiye arasında barış diyaloğundan mutluyuz ve iki ülke ilişkilerine olumlu yansımaları...

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullahiyan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yaptığı resmi ziyarette yaptığı açıklamada, "Suriye ve Türkiye arasında barış diyaloğundan mutluyuz ve iki ülke ilişkilerine olumlu yansımaları olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

İranlı Bakan, ülkesinin uzun zamandır ilişki içinde olmadığı Suudi Arabistan'la yürüttüğü görüşmeleri de değerlendirdi. Geçen ay Ürdün'ün başkenti Amman'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan el Suud'la bir araya geldiklerine dikkat çeken Abdullahiyan, Suudi Arabistan'la görüşmelerin devam edeceğini de dile getirdi.

Abdullahiyan ve Suudi Prens arasındaki buluşma, iki ülke arasında yedi yıl sonra gerçekleşen ilk üst düzey görüşmeydi.

İki ülke arasındaki ilişkiler Şii din insanı Nimr el Nimr'in Riyad'ta 2016 yılında idam edilmesinin ardından kötüleşmişti. Tahran'da göstericiler Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ni ateşe vermiş, ardından diplomatik ilişkiler kesilmişti.