İran dini lideri Hamaney: Bu saldırının karşılığı çok sert olacak

İran dini lideri Hamaney: Bu saldırının karşılığı çok sert olacak
İran’da düzenlenen terör saldırısına ilişkin konuşan İran Dini Lideri Ali Hamaney, "Bu saldrının karşılığı çok sert olacak" dedi.İran resmi ajansı IRNA’ya göre, İran dini lideri Hamaney, Kirman’daki terör saldırısına...

İran’da düzenlenen terör saldırısına ilişkin konuşan İran Dini Lideri Ali Hamaney, "Bu saldrının karşılığı çok sert olacak" dedi.

İran resmi ajansı IRNA’ya göre, İran dini lideri Hamaney, Kirman’daki terör saldırısına ilişkin mesaj yayınladı. Hamaney, “İran halkının kötü ve cani düşmanları bir kez daha facia yaratarak Kirman’da şehit kabirlerinin mis kokulu atmosferinde çok sayıda değerli insanımızı şehit ettiler” ifadelerinde bulundu.

Saldırganların bu eylemine tolerans gösterilmeyeceğini belirten Hamaney, “Hem masumların kanına bulanmış eller, hem de onları bu yanlışa sürükleyen yozlaşmış ve fesat beyinler, bundan sonra baskıların ve adil cezaların kesin hedefi olacaktır. Bilsinler ki, bu felaketin karşılığı Allah'ın izniyle çok sert olacaktır.” açıklamasına bulundu.

Hamaney, yaslı ailelerin acılarını paylaştığını, onlara sabır ve başsağlığı, yaralılara şifa dilediğini belirtti. İranlı yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğunu açıklarken Kirman’daki eylemi şu ana kadar herhangi bir örgüt üstlenmedi.

ABD: İran'daki saldırılarla ilgimiz yok

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, saldırılarla ilgili, "ABD hiçbir şekilde buna dahil olmamıştır, aksi yöndeki iddialar gülünçtür. İkincisi, İsrail'in bu patlamalarda dahli olduğuna inanmak için bir nedenimiz yok." dedi.

Ne olmuştu?

ABD’nin 3 Ocak 2020'de Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği suikast sonucu hayatını kaybeden Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümünde Kirman kentindeki mezarı yakınında düzenlenen terör saldırısında 103 kişi hayatını kaybetti, 141 kişi de yaralandı.