İran, nükleer görüşmeleri için heyet gönderiyor

İran, nükleer görüşmeleri için heyet gönderiyor
İran, Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Tahran ile 2015’te imzalanan nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması konusunda yürütülen müzakereler için Viyana’ya heyet göndereceklerini açıkladı.Taraflar,...

İran, Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Tahran ile 2015’te imzalanan nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması konusunda yürütülen müzakereler için Viyana’ya heyet göndereceklerini açıkladı.

Taraflar, daha önce Doha’da ABD ve İran arasında sürdürülen dolaylı görüşmelerde ortaya çıkan görüş ayrılıklarının giderilip giderilmediği konusuna ise açıklık getirmedi.

Euronews’in haberine göre, Associated Press’e konuşan ABD yetkilileri, ABD’nin İran Özel Temsilcisi Rob Malley’in, Viyana’da görüşmelere katılmak üzere bugün yola çıkacağını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İran halkının hak ve menfaatlerini güvence altına alan istikrarlı bir anlaşma için hazır olduklarını ve karşı tarafın gerekli kararları almasıyla müzakerelerin etkili bir şekilde ilerleyeceğini umduklarını belirtti.