İranlılar sokağı terk etmiyor

İranlılar sokağı terk etmiyor
İran’da Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından 16 Eylül’deki ölümü sonrası başlayan protestolar polisin bütün şiddetine rağmen devam ediyor. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin,...

İran’da Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından 16 Eylül’deki ölümü sonrası başlayan protestolar polisin bütün şiddetine rağmen devam ediyor. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin, “İran, ülkenin güvenliğine ve huzuruna karşı hareket edenlerle kararlı şekilde başa çıkmalı” tehdidi sonrası güvenlik güçleri müdahalede şiddetin dozunu artırsa da İranlı kadınlar ve onları destekleyenler, sokaklardan çekilmiyor.


İran Adalet Bakanı Gulam Hüseyin İlham da Mizan Online’da yer alan açıklamasında protestolara hoşgörü göstermeyeceklerini belirterek, “Müsamaha göstermeden kararlı şekilde karşılık vereceğiz” dedi.

Yetkililerin açıklamaları ve güvenlik güçlerinin sert müdahalelerine rağmen protestolar 80’den fazla şehir ve daha küçük yerleşim yerine yayıldı. Yüzlerce gösterici ve gazeteci de gözaltına alındı.

ABD PROTESTOSUNDA TANIDIK YÜZ
ABD'nin başkenti Washington D.C.’de gerçekleşen protesto gösterisine ABD'de yaşayan İranlılar yoğun katılım gösterdi. Gösteriye katılanlardan biri de 1979 senesindeki İslam Devrimi'nden sonra ülkeden ayrılarak Washington D.C.’ye yerleşen İran’ın son şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin oğlu Rıza Pehlevi oldu.