İş Bankası’ndan Hatay’a okul desteği

İş Bankası’ndan Hatay’a okul desteği
“Hatay Defne Türkiye İş Bankası Lisesi” ile “Hatay Defne Türkiye İş Bankası 100. Yıl Anaokulu” yapımı için Hatay Valiliği ile protokol imzalandı.6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin üzerinden tam bir...
“Hatay Defne Türkiye İş Bankası Lisesi” ile “Hatay Defne Türkiye İş Bankası 100. Yıl Anaokulu” yapımı için Hatay Valiliği ile protokol imzalandı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Tüm ülkemizi derinden sarsan, tarif edilmesi zor büyük bir acı, keder yaşatan depremlerden birçok ilimiz yıkıcı bir şekilde etkilendi. Depremlerin yaşandığı ilk günden itibaren hayati önemdeki ihtiyaçlara öncelik vererek yardım çalışmalarını başlatan Türkiye İş Bankası, bölgedeki ihtiyaçların giderilmesine yönelik inisiyatifler üstlenmeye devam ediyor.

Banka, felaketlere maruz kalan bölgedeki öğrencilerin eğitimlerini sürdürmelerine katkıda bulunabilmek amacıyla “Hatay Defne Türkiye İş Bankası Lisesi” ve “Hatay Defne Türkiye İş Bankası 100. Yıl Anaokulu”nu hayata geçiriyor.

24 derslikten oluşan lise ve 4 derslikten oluşan anaokulunun yapımına ilişkin protokol, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen tarafından Valilikte imzalandı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, okul yapımına ilişkin protokolün imzası sırasında yaptığı açıklamada, “Bu coğrafya 6 Şubat depremlerinde tarihinin en büyük felaketini yaşadı. Depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyoruz” dedi. Depremde en fazla can kaybı veren Hatay’da bina stokunun ciddi hasar gördüğünü, eğitim tesislerinin yaklaşık üçte birinin ya yıkıldığını ya da ağır hasar aldığını ifade eden Vali Masatlı, şöyle konuştu:

“Biz bu süreçte 11 Eylül‘de okulların açılması için insan üstü bir gayret sarf ettik. Hayatın devam etmesinin iki şartı vardır. Biri üretim, istihdam, ticaret diğeri eğitim. Buranın daha hızlı toparlanması için tüm kurumların iş birliği, güç birliği yapması önemli. Biz bağışçılarla birlikte 466 derslikli okullar yaptık. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu İş Bankası’nın lise ve anaokulu desteğine teşekkür ediyoruz.”

Yaraları sarmak için büyük bir dayanışma ortaya konularak el birliğiyle hareket edildi

Suat Sözen de 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı diledi. Bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulunan Sözen, felaketlerin hemen ardından yaraların sarılması için tüm ülkenin büyük bir dayanışma örneği ortaya koyduğunu ve el birliğiyle hareket ettiğini vurguladı. Deprem felaketlerinin meydana geldiği ilk andan itibaren ihtiyaçları yerinde tespit ederek, hayati önemdeki yardımların doğru lokasyonlara hızlıca ulaştırılması için harekete geçtiklerini söyleyen Sözen, sonrasında da desteklerini çeşitli alanlarda sürdürdüklerini belirtti. Sözen, özellikle de depremin en çok etkilediği çocuklara, öğrencilere yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Felaketlerden en çok etkilenen, derin travma yaşayan çocuklarımız, depremler nedeniyle eğitimlerine bir süre ara vermek durumunda kaldı. Bölgedeki çocuklarımızın hem eğitimlerine hem de normal yaşamlarına dönmelerine katkıda bulunmak, tüm zorluklara rağmen onların yaşama dört elle sarılmaları açısından önemli. Hatay’da yapacağımız lise ve anaokulu ile birçok çocuğumuzun hayatlarına dokunacağımıza inanıyorum” dedi.

Bilim Kuşağı Atölyeleri / Okul Destek Derneği iş birliği / Darüşşafaka…

Deprem felaketlerinden etkilenen bölgede eğitime destek amacıyla yürütülen çalışmalar arasında, Petrol Ofisi Grubu ile birlikte başlatılan ve özellikle de bölgede çocukların erken yaşta bilimle tanışmasına katkıda bulunma amacını taşıyan “Bilim Kuşağı Atölyeleri” yer alıyor.

Okul Destek Derneği ile de depremden etkilenen çocuklara uzaktan eğitim desteği vermek amacıyla bir proje yürütülüyor. Projeden 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde 1.750 öğrencinin yararlanması hedefleniyor.

Ayrıca depremlerden sonra anne ve/veya babasını kaybeden, maddi imkânları sınırlı öğrenciler İş Bankası desteğiyle Darüşşafaka’daki eğitimlerine başladı; önümüzdeki sene yeni öğrencilerin de Darüşşafaka’da eğitim masraflarına da katkıda bulunulacak.

AFAD ve TOKİ iş birliğinde 1.000 konutluk proje

İş Bankası deprem felaketinin ardından ilk etapta birçok kesimi kapsayan 10 milyar TL’lik bir kaynak ayırdı. İş Bankası Grubu adına afetzedelere verilecek desteğe katkı sunmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) Şubat 2023’te toplam 1 milyar TL bağış yapıldı. AFAD ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliğinde 1.000 konutluk proje için AFAD’a Nisan 2023’te 1,7 milyar TL katkı sunuldu.