İş dünyası ‘adli tatil’ istemiyor

İş dünyası ‘adli tatil’ istemiyor
İş dünyası koronavirüs önlemleri nedeniyle uzayan yargı süreçlerinin olumsuz etkilerinin azaltılması için 2020 yılında “adli tatil” uygulamasının iptalini istiyor.Altınbaş Hukuk ve Danışmanlık Şirketi, AGS Global Araştırma’yla...

İş dünyası koronavirüs önlemleri nedeniyle uzayan yargı süreçlerinin olumsuz etkilerinin azaltılması için 2020 yılında “adli tatil” uygulamasının iptalini istiyor.
Altınbaş Hukuk ve Danışmanlık Şirketi, AGS Global Araştırma’yla birlikte yaptıkları çalışmanın sonuçlarını paylaştı. Koronavirüs salgını sürecinde işletmelerin hukuki risk algısına odaklanan araştırmaya göre, iş dünyası adli tatilin ertelenmesini ya da iptalini istiyor.
3 hukuki risk
Araştırmanın sonuçlarına göre salgında katılımcıların üzerinde durduğu üç hukuki risk alanı; sözleşmelerdeki mücbir sebep düzenlemesi (yüzde 42,6), iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları (yüzde 41,8) ve alacakların güvenli tahsilat yöntemleri (yüzde 41) olarak dikkat çekiyor.
yüzde 72.1’i ‘tatil olmasın’ diyor
Katılımcıların yüzde 61’i yargı faaliyetlerinin durmasının işletmelerini hiç etkilemediğini belirtirken, olumsuz etkilediğini belirtenlerin oranı ise yüzde 34,7. Ancak buna rağmen araştırmaya katılan iş dünyası temsilcilerinin yüzde 72,1’i aksayan yargı hizmetlerinin telafi edilmesi için adli tatilin 2020 yılı için iptal edilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.