İş Sanat'ta mayıs bayram neşesiyle başlıyor

İş Sanat'ta mayıs bayram neşesiyle başlıyor
İş Sanat, bayram haftasına özel hazırladığı YouTube yayınları ile mayıs ayına hızlı bir giriş yapıyor. Konser programlarının yanı sıra Melikşah Altuntaş’ın hazırlayıp sunduğu “Hayatımın Listesi” başlıklı...

İş Sanat, bayram haftasına özel hazırladığı YouTube yayınları ile mayıs ayına hızlı bir giriş yapıyor. Konser programlarının yanı sıra Melikşah Altuntaş’ın hazırlayıp sunduğu “Hayatımın Listesi” başlıklı yepyeni bir söyleşi serisi İş Sanat’ın YouTube kanalında izleyicisinin karşısında olacak.

Çevrimiçi yayınlarının dışında Cuma İş Çıkışı açık hava konserleri Kibele Çeşmesi Heykeli Önü’nde, pandemi nedeniyle ara verilen Parlayan Yıldızlar serisi ise İş Kuleleri Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Türk Sanat Müziği’nin değerli isimlerinin bir araya gelerek oluşturduğu “Gerdâniye Köçekçe Takımı”nın, İş Sanat için hazırladığı konser bayramın ilk günü yayında olacak.

Dünyaca ünlü Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrası’nın İş Kuleleri Salonu’nda verdiği, büyük ilgi gören konserleri 3 Mayıs Salı ve 5 Mayıs Perşembe, saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında ilk gösterimleriyle yayında olacak.

Orkestra şefi Christian Vasquez yönetiminde çellist Poyraz Baltacıgil’in solist olarak yer aldığı ilk konserde Antonín Dvořák’ın Si Minör Çello Konçertosu ve Sergey Prokofyev’in 5. Senfonisi seslendiriliyor.

Andrés David Ascanio ve Christian Vasquez’in yönettiği ikinci konserde ise orkestra, Amerika kıtası bestecilerinin eserlerinden oluşan bir repertuvarla YouTube’da izleyicisiyle buluşacak.

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Resul Dindar, “Sevdam ile Dalgalan Karadeniz” başlıklı konseri ile 4 Mayıs Çarşamba, 20.30’da İş Sanat YouTube kanalına konuk oluyor.

Anadolu rock müziğinin öncülerinden Cahit Berkay ve Türk halk müziğinin usta ismi Cengiz Özkan’ın “Anadolu Ozanlarının İzinde” başlıklı konseri 6 Mayıs Cuma, 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında yayında olacak.

Âşık Mahzunî Şerif, Nesimî Çimen, Âşık Veysel gibi Anadolu ozanlarının eserlerinin yorumlandığı konserde Cahit Berkay ve Cengiz Özkan’a Türk halk müziğinin yeni nesil seslerinden Elif Buse Doğan solist olarak eşlik ediyor.