İşçi Filmleri Festivali Trabzon'a geliyor

İşçi Filmleri Festivali Trabzon'a geliyor
Her yıl başta emek temalılar olmak üzere birçok türde yapımın gösterimini gerçekleştiren Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Trabzon ayağı bu yıl katılımcılarını renkli bir programla ağırlayacak.Gazete Duvar'dan...

Her yıl başta emek temalılar olmak üzere birçok türde yapımın gösterimini gerçekleştiren Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Trabzon ayağı bu yıl katılımcılarını renkli bir programla ağırlayacak.

Gazete Duvar'dan Fatih Saygın'ın haberine göre; 22-23 Aralık tarihleri arasında Trabzon kent merkezindeki Sanatevi'nde gerçekleştirilecek işçi filmleri festivali Trabzon Halkevi, KESK, Trabzon Sinema Derneği (SİNEZON), Öğrenci Kolektifleri ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ortaklaşa düzenleyecek.

İşçi, emek temalı filmler öncelikli olmak üzere, toplumsal cinsiyet, kent-çevre mücadelesi ve insan hakları odaklı, kısa ve uzun metraj kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma türlerindeki yapımların gösterileceği festivalin programında ayrıca söyleşiler, sergiler ve müzik dinletileri de yer alıyor.

Cuma günü saat 17.00'de Trabzon Sanatevi bahçesinde kokteyl ile galası yapılacak festivalde ilk olarak heykeltraş Hasan Fehmi Hızal'ın 'Karikatür Ustası Turhan Selçuk Çizgilerine Panoramik Bakış' sergisi beğeniye sunulacak. Saat 18.00'de açılış konuşmalarının yapılacağı programda 18.40'ta Gonca-Sercan müzik dinletisi gerçekleştirecek. Saat 19.30'da ise Sanatevi Salon Garaj'da festivalin açılış filmi 'Lacivert Gece'nin gösterimi yapılacak.

Festivalin 2'nci günü ise kısa filmlerle başlayacak. Saat 13.00'te Fraktal: Para Adam, Godard Etkisi, Dördüncü Duvar, Don Don Kurşunu ve Dar Ayakkabıyla Yaşamak adlı kısa filmler art arda gösterilecek. Program; 14.15'te Dinamo Mesken, 14.45'te Ümitli Karanlık Yolculuk, 15.10'da Görünmez Kadınlar filmleri ile sürecek.

Festivalin kapanış filmi 'Turna Misali'nin gösterimi ise saat 16.00'da olacak. 17.45'te Turna Misali filminin yönetmeni İffet Eren Danışman Boz ile yapılacak söyleşinin ardından festival sona erecek.