İşçiler Ankara'ya yürüyor: Talepleri için 7 aydır mücadele ediyorlar

İşçiler Ankara'ya yürüyor: Talepleri için 7 aydır mücadele ediyorlar
İzmir Bergama ilçesinde bulunan Agrobay Seracılık isimli firmada çalışırken Tarım İşçileri Sendikasına üye oldukları için 22 Ağustos 2023'te işten atılan ve sera önünde oturma eylemine başlayan işçiler, Ankara’ya yürüyor.İşçilerin...
İzmir Bergama ilçesinde bulunan Agrobay Seracılık isimli firmada çalışırken Tarım İşçileri Sendikasına üye oldukları için 22 Ağustos 2023'te işten atılan ve sera önünde oturma eylemine başlayan işçiler, Ankara’ya yürüyor.

İşçilerin 7 aydır taleplerinin karşılanmaması üzerine Ankara'ya başlattıkları yürüyüş 2’nci gününde hakları için başlattıkları yürüyüşü sürdürecekleri mesajını verdi.

Yürüyüşte yer alan işçilerden Şehriban Kapalıkaya, kendilerine yapılanları hak etmediklerini ve yollara düşmek durumunda kaldıklarını ifade eti.

Çocukları için bu mücadeleyi verdiklerini belirten Kapalıkaya, bu yollara kendilerini düşürenlerin utanması gerektiğini söyledi.

‘‘Bu ülkenin, sessiz kalanların ayıbıdır''

Bağımsız Maden-İş yöneticisi Ferhat Akilma da, 200 günü aşkındır mücadele eden işçilerin sadece emeklerinin karşılığını istediklerini belirtti.

Akilma, “Belediyeler, siyasi partiler, hiç kimse bu arkadaşlarımızın yanında durmadı. Bu rezilliktir. Bir ayıp varsa bu ülkemizdeki ablalarımızın bu duruma gelmesine sessiz kalanların ayıbıdır. Herkesin bu mücadeleyi sürdüren ablalarımıza sahip çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.