IŞİD halifesinin abisine Gazi Üniversitesi’nde plaket verilmiş!

IŞİD halifesinin abisine Gazi Üniversitesi’nde plaket verilmiş!
Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) ikinci halifesi olan ve ABD’nin operasyonuyla öldürülen Emir Muhammed Abdurrahman el-Mevli el-Selbi’nin 2006 yılından bu yana Türkiye’de bulunan ve Irak Türkmen Cephesi yöneticiliği yapan...

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) ikinci halifesi olan ve ABD’nin operasyonuyla öldürülen Emir Muhammed Abdurrahman el-Mevli el-Selbi’nin 2006 yılından bu yana Türkiye’de bulunan ve Irak Türkmen Cephesi yöneticiliği yapan abisi Adil Selbi’ye Gazi Üniversitesi’nden ‘insani yardım plaketi’ verildiği ortaya çıktı. Halk TV’den Hazar Dost’un haberine göre, IŞİD’in ikinci halifesi Emir Muhammed Abdurrahman el-Mevli el-Selbi’nin 2008 yılındaki sorgularının tamamı açık kaynaklarda paylaşıldı.

El-Selbi, abisinin 2006’dan bu yana Türkiye’de olduğunu belirtirken Irak Türkmen Cephesi (ITC) adına çalıştığını söyledi. Öncesinde abi Adil Selbi, 2005 yılında Irak’ın Türkmen bölgesi Telafer’de ITC temsilcisiydi.


Adil Selbi, Irak Türkmen Cephesi’nin temsilciliğini yaptığı sırada kardeşi el-Selbi, IŞİD’in üst düzey yöneticileri arasındaydı. Adil Selbi ise bu sırada Irak’a yardım kampanyaları düzenliyor, siyasilerle görüşmeler gerçekleştiriyordu. Adil Selbi’nin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili Olcay Kılavuz, Keçiören Belediyesi Başkanı AKP’li Turgut Altınoluk’la görüştüğüne dair fotoğraflar sosyal medyada yayımlandı.

MHP’li bir siyasetçi ile görüşen Selbi’ye, Türkmeneli Yardım Vakfı adına, Aralık 2016’da Gazi Üniversitesi’nin düzenlediği yardım kampanyası nedeniyle plaket de verildi. Doç. Dr. Turhan Çetin, “Biz çocuklara yardım etmek istedik. Vakıf da aracı oldu. Biz o kişinin kim olduğunu bilmiyorduk” açıklamasını yaptı.

Türkmeneli Yardımlaşma Vakfı Başkanı Turhan Ketene, iddialara dair “Vakfımızdaki kayıtlara göre herhangi bir görevi yoktu. Önceki dönemde yaşananlar hakkında fikrim yok. Irak ve Suriye’deki savaşın ardından bölgeye birçok Türkmen geldi. Aralarında faaliyet yürütmüş olabilir” ifadelerini kullandı. Ayrıca Ketene, Adil Selbi’nin, IŞİD’in eski halifesi el-Selbi’nin kardeşi olduğunu da doğruladı.