IŞİD kadısı haber olunca gözaltına alındı

IŞİD kadısı haber olunca gözaltına alındı
Suriye'de öldürülen askerler Fetih Şahin ve Sefer Taş’ın yakılması için fetva verdiği iddia edilen IŞİD kadısı Jamal Abdul Rahman Alwi’nin tutuksuz yargılandığı ve halen Antep’te yaşadığı iddiası ortaya atıldı....

Suriye'de öldürülen askerler Fetih Şahin ve Sefer Taş’ın yakılması için fetva verdiği iddia edilen IŞİD kadısı Jamal Abdul Rahman Alwi’nin tutuksuz yargılandığı ve halen Antep’te yaşadığı iddiası ortaya atıldı. Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın dün yayınlanan yazısında, Alwi'nin yıllardır yaşadığı Antep'te bir ihbar sayesinde 15 Haziran 2020'de tesadüfen yakalandığını ancak 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra "kaçma şüphesi olmadığı" gerekçesiyle tahliye edildiğini belirtti. Saymaz, iki askerin katledilmesi fetvası verdiği belirtilen Alwi'nin şehirde bir evcil hayvan dükkanı işlettiğini de yazdı.

ALWİ GÖZALTINA ALINDI

Dün akşam saatlerinde ise Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca IŞİD'in 2016'da iki askeri şehit etmesine ilişkin soruşturması kapsamında, olayın emrini verdiği iddiasıyla Jamal Abdulrahman Alwi’ni gözaltına aldığı duyuruldu.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Alwi, 18 Haziran 2020'de gözaltına alınmış ve hakkında silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak suçundan dava açılmıştı. Jamal Abdulrahman Alwi, yargılama sürecinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. İki askerin şehit edilmesine ilişkin soruşturma dosyası ise Kilis Cumhuriyet Başsavcılığından yetkisizlik kararıyla Gaziantep'e gönderilmişti.