IŞİD'e katılan kadın, çocuğunu okula göndermiyor

IŞİD'e katılan kadın, çocuğunu okula göndermiyor
IŞİD'e katılan Hülya D. isimli kadının, çocuğunu okula göndermediği ortaya çıktı.Hülya D., IŞİD’in Suriye’de hakimiyetini arttırdığı günlerde, sohbete gittiği mescittekilerin de çabasıyla 2014’te eşiyle Suriye’ye...
IŞİD'e katılan Hülya D. isimli kadının, çocuğunu okula göndermediği ortaya çıktı.

Hülya D., IŞİD’in Suriye’de hakimiyetini arttırdığı günlerde, sohbete gittiği mescittekilerin de çabasıyla 2014’te eşiyle Suriye’ye giderek IŞİD’e katıldı. İlk eşi, çatışmada öldü. Örgütün uygun gördüğü başka biriyle evlendi. İkinci eşinden olan çocuğu A.D. ile 2019’da Türkiye’ye döndü. Eşinin ailesi, Hülya D. ve çocuğuna sahip çıktı. Fakat Hülya D., çocuğunu okula göndermiyor, resmi kurumları ‘kafir’ olarak tanımlıyor.

6,5 yaşındaki kızın müzik dinlemesi, renkli giyinmesi yasak

Hülya D. yeni eşiyle Hatay’da yaşıyor ve bir çocuk daha dünyaya getirdi.

Sözcü'den Hazar Dost'un haberine göre, Hülya D. ve kızı, 3,5 yıl kocasının ailesiyle yaşadı. Fakat Hülya D. çocuğunu cihatçı fikirlerle yetiştirmek istiyor. A.D.’nin dede ve babaannesi ise torunlarının sağlıklı bir ortamda yaşaması için hukuk mücadelesi başlattı. Dava dilekçesine göre; bugün 6,5 yaşında olan kızın, müzik dinlemesi, renkli giyinmesi, erkeklerle konuşması yasak.

A.D. okula da gönderilmiyor. Tanıklar, annenin A.D.’nin zorunlu aşılarını dahi yaptırmadığını söyledi. A.D’nin dedesi, “Torunum, devletimizi tanımayıp ‘kafir’ olarak nitelendiren Hülya D. ile olduğu müddetçe endişeliyim. Gereği yapılsın” diyerek vasi olarak atanmayı ve A.D’nin devlet koruması altına alınmasını istedi. S

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Hülya D.’nin son adresinde inceleme yapıldı. Hülya D. yeni eşinin Hatay’da bir ilçenin Milli Eğitim Müdürü’nün akrabası olduğunu iddia etti. İddiaya göre, Milli Eğitim Müdürü akrabasının çocuğunu okula gönderilmediğinden haberdar değil.