IŞIK HIZINDA ÇARK

IŞIK HIZINDA ÇARK
Mersin’de hafta içinde yapılan büyükşehir belediyesi meclis toplantısında metro projesi tartışılmış, meclis üyesi ve Akdeniz ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Metronun doğru bir proje olduğuna inanmıyorum,...

Mersin’de hafta içinde yapılan büyükşehir belediyesi meclis toplantısında metro projesi tartışılmış, meclis üyesi ve Akdeniz ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Metronun doğru bir proje olduğuna inanmıyorum, bizim grup da inanmıyor” demişti. Aynı toplantıda, metro projesini savunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu projeyi eleştiren Mustafa Gültak eleştirecek birisini arıyorsa Ulaştırma Bakanlığı’nı arayacak, Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’ndan bunun onayı alınmış, Sayın Cumhurbaşkanını arayacak; bunu 2019 yılında yatırım programına alan Sayın Cumhurbaşkanı” sözleriyle Akdeniz Belediye Başkanı’na cevap vermişti.


O açıklamasından üç gün sonra aynı Belediye Başkanı Mustafa Gültak, basın toplantısı düzenleyerek, “Metro dünyanın en ucuz, en konforlu ulaşım aracıdır, metroya karşı olmak aptallıktır” değerlendirmesi yaptı. Üç gün içindeki fikir değişikliği de doğal olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlandı. Sosyal medyada Gültak’ın üç gün içinde taban tabana zıt iki görüşü paylaşıldı ve bu görüş değişikliği, Gültak’ın projeye Erdoğan’ın desteğini sonradan öğrenmesine bağlandı.


Tartışmalar üzerine bir açıklama daha yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, metroya karşı olduğuna ilişkin sözlerinin kasıtlı olarak bağlamından kopartıldığını iddia etti. Gültak, “Ben görüşlerimin arkasındayım,. ‘Hafif raylı sistem de olabilir, iyi incelensin’ dedim” ifadelerini kullandı. Gültak sözlerinin, seviyesiz ve saygısız bir biçimde montajlandığını, bunun metro gibi önemli bir projeyi sulandırdığını da savundu.