İşin buralara varacağı belliydi: Zakkum konserine skandal itiraz

İşin buralara varacağı belliydi: Zakkum konserine skandal itiraz
Festival ve etkinliklerin birbiri ardına yasaklanması, “Yasak” talebinde bulunan kesimlerin cesaretini de artırdı. Belirli bir grup sanatçı ve grupların yasaklanması taleplerinden sonra isminden dolayı müzik grubunun konser vermesinin...

Festival ve etkinliklerin birbiri ardına yasaklanması, “Yasak” talebinde bulunan kesimlerin cesaretini de artırdı. Belirli bir grup sanatçı ve grupların yasaklanması taleplerinden sonra isminden dolayı müzik grubunun konser vermesinin yasaklanması talep edilme noktasına gelindi. Zakkum çiçeğinin cehennemde yetiştiği gerekçesiyle “Zakkum Grubu”nun konserinin yasaklanması istendi.

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sosyal medya hesabında ünlü rock grubu Athena’yı sırf isminden dolayı hedef almıştı. Athena’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı için Ankara’da vereceği konserin afişinin paylaşan Tarhan, “30 Ağustos’u buruk kutlama. Yunan isimli şarkıcı içinden ‘kültürel olarak biz yendik’ diyordur” ifadelerini kullandı. Athena ismini Yunan mitolojisindeki, zekâ, sanat, strateji, ilham ve barış tanrıçasından alıyor.


“ZAKKUM ZEHRİNDEN DAHA ZARARLI”
Bu olayın üzerinden çok geçmeden daha cüretkâr bir talep Şanlıurfa’dan geldi. Bu kez hedefte, ünlü rock grubu Zakkum vardı. Din Görevlileri Birliği Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Hacı Kurt, zakkumun cehennemde yetişen bir ağaç olduğunu, bu isimde bir grubun Şanlıurfa’da konser veremeyeceğini savunarak 10 Eylül’deki konserin iptal edilmesini istedi. Hacı Kurt, Zakkum grubunu, “Fuhuştan başka bir şeye hizmet etmeyen ve ahlakı tahribat etme yönünden zakkum zehrinden daha zararlı” ifadeleriyle hedef aldı. Hacı Kurt şöyle konuştu: 

“AHLAKSIZ MÜZİKAL GÖSTERİ”
“Şeytan, insanları değişik yönlerden tuzağa düşürür. Bunlardan bir tanesi de ahlaksız müzikal gösterilerdir. İsmini cehennemdeki Zakkum ağacından alan grubun vermeyi planlandığı müzikal gösteriminin kötülükten başka bir şeye hizmet etmeyeceği herkesin malumudur. Bu programın iptal edilmesi gerekir. Her tarafı çirkef kokan bu programın iptalini Sayın Başkan’dan rica eder, gençlerimizi çok yönlü olarak ifsat edecek olan böyle ahlaksız bir gösterinin günahına ortak olmamasını kendisinden beklerim.”