İŞKUR ilk kez 25 liralık destek verecek: Şartlar belli oldu

İŞKUR ilk kez 25 liralık destek verecek: Şartlar belli oldu
İŞKUR, pozitif ayrımcılık kapsamında imalat sektöründeki işyerlerine, çalışan her kadın için aylık 25 bin liralık destek verecek. Uygulama 3 ay boyunca devam edecek.İŞKUR 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi...
İŞKUR, pozitif ayrımcılık kapsamında imalat sektöründeki işyerlerine, çalışan her kadın için aylık 25 bin liralık destek verecek. Uygulama 3 ay boyunca devam edecek.

İŞKUR 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)' uygulamasına pilot iller arasında yer alan Bursa'da resmen başladı.

3 ay süre ile verilecek

Program kapsamında 18-35 yaş arasındaki kadın çalışana iş imkânı sağlayan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam ettiği kadın çalışan için aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanacak. Söz konusu destek 3 ay boyunca devam edecek.

Şartlar belli oldu

Destekten yararlanacak işyerinin sağlaması gereken şartlar belli oldu. Buna göre imalat sektöründe, en az 2 sigortalı çalışanı olması gerekiyor. KİPAP'dan yararlanan işyerlerinin destek ödemesi yapılan sürenin en az 2 katı kadar süreyle kadın çalışanı istihdam etmeyi taahhüt etmesi şartı aranıyor.

İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep ediliyor. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek.

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesine başvuru şartlarını sağlayan işverenler, İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunarak uygulamaya dahil olabilecek.