İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimi ne zaman yapılacak?

İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimi ne zaman yapılacak?
İŞKUR Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyor. Temizlik görevlisi ve güvenlik personeli alımları için şubat ayında başvurular tamamlandı. Sağlık Bakanlığı 8 bin...
İŞKUR Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyor. Temizlik görevlisi ve güvenlik personeli alımları için şubat ayında başvurular tamamlandı. Sağlık Bakanlığı 8 bin personel alımı kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kurası için heyecanlı bekleyiş başladı. İŞKUR üzerinden başvurularını tamamlayan binlerce aday sonuçlara odaklandı. Temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, elektrikçi, marangoz, bilgisayar sistem kurulum bakım ve onarım arıza giderme elemanı, tesisatçı, servis destek elemanı, boyacı, klinik destek elemanı, otomotiv mekanikçisi gibi kadrolara yapılacak toplam alım kadar asıl ve yedek aday belirlenecek. Başvuru şartlarını sağlamayan, yanlış ve yanıltıcı bilgi veren ve belirlenen tarihlerde asıl aday olmasına rağmen belge teslim etmeyen adayların yerine yedek adaylar sırasıyla davet edilecek. Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura tarihi ve yeri belli oldu. Peki Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurası ne zaman? İşte, kura çekimiyle beraber kura sonuçların açıklanma tarihi…

Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı 2024 yılında yapılacak 12 farklı meslek grubu alımı için kura çekimi düzenleyecek. Kura çekiminin ardından adaylara yazılı veya sözlü sınav yapılmadan doğrudan ataması gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı kura çekimi henüz yapılmadığından asıl ve yedek adaylar belirlenmedi.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurası 2024 ne zaman?

Sağlık Bakanlığı kura çekiminin daha önce Mart ayında yapılacağı bilgisi paylaşılmıştı. Kura takviminde yapılan değişiklikle beraber yeni kura tarihi açıklandı. Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinde İstihdam edilmek üzere 9.000 sürekli işçi alımı kurası 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kura çekimi canlı nasıl izlenir?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurasının diğer personel alımlarında olduğu gibi Bakanlığın Youtube hesabından canlı yayınlanması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı atamalarına ilişkin bilgi ve belgeler ile beraber her türlü duyuru Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfası olan yhgm.saglik.gov.tr adresinden erişime açılacak.

Asıl ve yedek aday farkı nedir?

Sağlık Bakanlığı kurasında asıl olarak belirlenen adaylar atama hakkı elde edecek. Yedek adaylar ise ikinci olarak yerleştirme fırsatı bekleyecek.

Sağlık Bakanlığı işçi alımında 8 bin asıl ve 8 bin yedek aday belirlenecek. Belirlenen süre içerisinde belgelerini teslim etmeyen, yanlış ve yanıltıcı bilgi paylaşan, başvuru şartlarını sağlamayan adayların yerine yedek adaylar yerleştirilecek.

Kurada öncelik olmayacak

Sağlık Bakanlığı işçi alımında farklı öğrenim düzeyinden veya bölümden mezun olmak adayların lehine kurada bir öncelik teşkil etmeyecek.

Sürekli işçi kadrolarına ataması yapılan adaylar yasal asgari ücret ile göreve başlatılacaktır.

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında sürekli işçi kadrosunda görev yapanlar, ilan edilen kadrolara müracaat eden adaylar kuraya alınmayacaktır.