İsmail Saymaz: Bu mektup sayesinde, darbe yapmak için hangi silahları kullandığını Kavala'ya itiraf ettirmiş olduk

İsmail Saymaz: Bu mektup sayesinde, darbe yapmak için hangi silahları kullandığını Kavala'ya itiraf ettirmiş olduk
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımlanan yazısında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) serbest bırakılmasına yönelik kararına rağmen Gezi davasındaki yargılama süreci boyunca cezaevinde tutulan, son olarak ağırlaştırılmış...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımlanan yazısında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) serbest bırakılmasına yönelik kararına rağmen Gezi davasındaki yargılama süreci boyunca cezaevinde tutulan, son olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası geçtiğimiz günlerde Yargıtay'ca onanan iş insanı Osman Kavala'nın kendisine kısa bir mektup gönderdiğini söyledi.

Saymaz, daha önce Kavala hakkında söylediği "Hiç katılmadığı Gezi Parkı gösterilerinin lideri ilan edilerek, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüsten müebbette çarptırıldı" şeklindeki sözlerine Kavala'nın itiraz ettiğini belirtti.

Saymaz yazısına şöyle devam etti:

"Kavala, cezaevinden mektup göndererek, cümleme itiraz etti. Hayır, 'Gezi'nin lideri benim' demedi. Fakat Gezi'ye katıldığını yazdı.

Şöyle diyor:

'Çalışma ofisimin de yakınlığından dolayı protestolar sırasında Gezi Parkı'na gittim. Giderken poğaça, eczaneden alınan ağız burun maskesi, bir açılır kapanır plastik masa ve hoparlör götürdüm. Yani Gezi Parkı ile ilgili etkinliklere katılmadığım söylenemez.'

Bu mektup sayesinde, darbe yapmak için hangi silahları kullandığını Kavala'ya itiraf ettirmiş olduk! (...)"

saymaz'ın yazısının tamamı için tıklayınız: