İspanya ve Yunanistan’da da öncelik turizm

İspanya ve Yunanistan’da da öncelik turizm
İspanya dün itibarı ile sınırlarını tüm dünyadan aşılanmış turistlere açtı. Yunanistan’da aşıda önceliği turistik adalarda yaşayanlara sunmaya karar verdi.İspanya’da sınırlar aşılanmış turistlere açıldı. Ayrıca...

İspanya dün itibarı ile sınırlarını tüm dünyadan aşılanmış turistlere açtı. Yunanistan’da aşıda önceliği turistik adalarda yaşayanlara sunmaya karar verdi.
İspanya’da sınırlar aşılanmış turistlere açıldı. Ayrıca Avrupa›dan gelen aşılanmamış tatilciler PCR testi sonucu göstermek mecburiyetinde olmayacak. Ucuz hızlı antijen testi sonucu ibraz etmek seyahat için yeterli olacak. Turistik amaçlı çalışan kruvaziyer gemilerinin de İspanya limanlarına yanaşmalarına izin verildi.
Almanya ve İngiltere’de bulunan kısıtlamalar ise İspanya turizminin önünde engel oluşturmaya devam ediyor. İspanya’ya en çok yabancı turist veren İngiltere, İspanya’yı hala riskli bölge kategorisinde tutuyor. Dolayısıyla İngiliz turistlerin önünde ülkelerine döndüklerinde 5 günlük karantina mecburiyeti bulunuyor.

Dünyada çoğu ülke aşılamada önceliği yaşlılara ve kronik hastalara sunarken, Yunanistan, yabancı ziyaretçilerini geri getirmek amacıyla önceliği turistik adalarda yaşayanlara sunmaya karar verdi. “Mavi Özgürlük Operasyonu” adlı bir kampanya kapsamında, ülkenin Ege ve İyonya Denizlerindeki adalarında yaşayan yaklaşık 700 bin yetişkinin tamamını haziran ayı sonuna kadar tamamen olarak aşılayacağını duyurdu. Ayrıca, turistik adalarda yaşayan tüm sakinlere tek seferlik Johnson&Johnson aşısı sunulduğu belirtildi.
TÜRKİYE’DE “AŞILIYIM” VİDEOSU ELEŞTİRİLMİŞTİ
Türkiye’de de benzer bir süreç gündeme gelmişti. Turizm Bakanlığı’nın hazırlattığı, Türkiye’nin yaz sezonu tanıtım videosu, içeriğindeki “Siz eğlenin, ben aşı oldum” sloganı büyük tartışma yaratmıştı. Çok kısa süre yayında kalan video, paylaşılan hesaptan silindi ancak sosyal medyada en çok konuşulan konu haline geldi. Türkiye’de de henüz aşılanmayı bekleyen binlerce insan varken, turizme öncelik verilmesi tepki çekmişti.