İsrail, Gazze'de alıkoyduğu 142 kadını hapse attı

İsrail, Gazze'de alıkoyduğu 142 kadını hapse attı
Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail'in Gazze’de alıkoydukları ve aralarında bebekli annelerin de bulunduğu 142 kadın esiri hapse attğını açıkladı.İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda...

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail'in Gazze’de alıkoydukları ve aralarında bebekli annelerin de bulunduğu 142 kadın esiri hapse attğını açıkladı.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 18 bini geçti.
Sivilleri hedef alan saldırıları sürdüren İsrail, alıkoydukları ve aralarında bebekli annelerin de bulunduğu 142 kadın esiri hapse attı.

Sağlık sistemi çöktü

İsrail ablukası ve bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde zor şartlarda ayakta kalan birkaç sağlık kuruluşu, kapasiteleri dolduğu için gelen yaralılara tıbbi imkansızlıklar ve ilkel şartlarda hizmet vermeye çalışıyor
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, cuma günü yaptığı açıklamada, Gazze'de tedavi imkanı olmadığı için her gün onlarca yaralıyı kaybettiklerini dile getirmişti.