İsrail medyası: EBU, İsrail'in Eurovision şarkısını diskalifiye etmeyi planlıyor

İsrail medyası: EBU, İsrail'in Eurovision şarkısını diskalifiye etmeyi planlıyor
İsrail medyasına göre İsrail'in Eurovision'da yarışacak şarkısının siyasi mesajlar içerdiği gerekçesiyle Eurovision'dan atılma tehdidinde bulunuluyor. EBU ise konuyla ilgili bir sonuca ulaşılıncaya kadar sürecin gizli kalacağını...
İsrail medyasına göre İsrail'in Eurovision'da yarışacak şarkısının siyasi mesajlar içerdiği gerekçesiyle Eurovision'dan atılma tehdidinde bulunuluyor. EBU ise konuyla ilgili bir sonuca ulaşılıncaya kadar sürecin gizli kalacağını söyledi.

İsrail medyasına göre İsrail'in Eurovision'da yarışacak şarkısının siyasi mesajlar içerdiği gerekçesiyle Eurovision'dan atılma tehdidinde bulunuluyor. EBU ise konuyla ilgili bir sonuca ulaşılıncaya kadar sürecin gizli kalacağını söyledi. Avrupa Yayın Birliği EBU'nun İsrail'in Eurovision katılımında değişiklik talep ettiğini ise İsrail gazetesi Ynet Haber Sitesi ileri sürdü. Site, Avrupalı kaynakların, EBU'nun Ekim Yağmuru olarak adlandırıldığı söylenen şarkıyı siyasi mesajlar içerdiği düşünüldüğü için diskalifiye etmeyi planladığını söylediğini aktardı.

EBU, hem Ynet'e hem de The Huffington Post'a şarkı sözlerini ellerinden geldiğince incelediklerini doğruladı. 7 Mayıs’ta Malmö’de başlayacak yarışma öncesinde İsveç, Finlandiya, Norveç ve Danimarka’da, İsrail’in yarışmadan atılması için imza toplanıyor.