İsrail ordusu Gazzeli sivilleri "tahliye planı" hazırladı

İsrail ordusu Gazzeli sivilleri "tahliye planı" hazırladı
İsrail ordusunun Gazze'deki sivillerin tahliyesi için bir plan hazırladığı duyuruldu.İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde çatışma bölgelerinden nüfusun...
İsrail ordusunun Gazze'deki sivillerin tahliyesi için bir plan hazırladığı duyuruldu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde çatışma bölgelerinden nüfusun tahliyesi için bir plan hazırladı. Ancak planın ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi.

Açıklamaya göre, Mısır, Katar ve ABD'li uzmanların katıldığı görüşmelerin ardından bir anlayış sağlandı. Hamas yetkilileri, İsrail güçlerinin geri çekilmesini ısrarla talep etti. Ancak Netanyahu, İsrail ordusunun geri çekilmesi talebini reddederek, Refah'a kara operasyonu düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Netanyahu, bir röportajında bu operasyonun bir süre gecikebileceğini ancak hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti.

Birleşmiş Milletler kurumları ise Gazze'deki insani krize dikkat çekiyor. UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini, Gazze'nin kuzeyindeki gıda kıtlığının insan eliyle oluşturulmuş bir felaket olduğunu belirterek, bu durumun önüne geçilebileceğini vurguladı. Ancak Gazze'nin kuzeyine yardımların iletilmesinde halen kısıtlamalarla karşılaşıldığı bildirildi.

İsrail'in Gazze'deki operasyonları devam ediyor. Hamas kontrolündeki Sağlık Bakanlığı'na göre, gece düzenlenen saldırılarda 92 Filistinli hayatını kaybetti. Bu saldırılarla birlikte İsrail'in operasyonlarında ölenlerin sayısı 29 bin 692'ye ulaştı. Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarında ise 1160 kişi hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 250 kişi rehin alınmıştı. İsrail, rehin alınanlardan 31'inin öldüğünü tahmin ediyor.