İsrail’den suikast itirafı

İsrail’den suikast itirafı
İsrail'in, 22 Mayıs'ta Tahran'da İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Albay Seyyad Hodayi'ye yönelik suikasttaki sorumluluğunu itiraf ettiği öne sürüldü.Amerikan "New York Times" gazetesinin isminin açıklanmasını istemeyen...

İsrail'in, 22 Mayıs'ta Tahran'da İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Albay Seyyad Hodayi'ye yönelik suikasttaki sorumluluğunu itiraf ettiği öne sürüldü.

Amerikan "New York Times" gazetesinin isminin açıklanmasını istemeyen bir istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberine göre, İsrailli yetkililer, İranlı albaya düzenlenen suikastın arkasında kendilerinin olduğuna dair ABD'yi bilgilendirdi.

AA’nın haberine göre, öldürülen İranlı albayın, Kudüs Gücü bünyesinde oluşturulan ve İsrailli siviller ile yetkililer dahil olmak üzere yabancılara yönelik kaçırma ve suikast operasyonlarını yöneten "Birim 840"da üst düzey görev yaptığını iddia eden İsrailli yetkililer, Amerikalılara "suikastın bu birimin operasyonlarını durdurması için İran'a uyarı" niteliği taşıdığını iletti.


İsrailli yetkililer, Albay Hodayi'nin son 2 yıl içinde Kolombiya, Kenya, Etiyopya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde İsrailli, Avrupalı ve Amerikalı siviller ve hükümet yetkililerini hedef alan suikast girişimlerinden sorumlu olduğunu öne sürdü.

İsrail gazetesi "Jerusalem Post"a göre, İsrailli yetkililerin Amerikalılara verdiği gizli bilgilerin New York Times gazetesi tarafından sızdırılması Tel Aviv yönetiminde şaşkınlık ve öfkeye neden oldu.