İsrail'in suçlamalarına maruz kalan BM Koordinatörü kendini savundu

İsrail'in suçlamalarına maruz kalan BM Koordinatörü kendini savundu
İsrail tarafından Hamas’a terör örgütü demediği için suçlanan Birleşmiş Milletler İnsani Yardım (OCHA) Koordinatörü Martin Griffiths, “Hamas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin terör örgütü olarak belirlediği...
İsrail tarafından Hamas’a terör örgütü demediği için suçlanan Birleşmiş Milletler İnsani Yardım (OCHA) Koordinatörü Martin Griffiths, “Hamas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin terör örgütü olarak belirlediği gruplar listesinde yer almıyor” dedi.

İsrail tarafından Hamas’a terör örgütü demeği için suçlamaların merkezinde yer alan OCHA Koordinatörü Griffiths dün yaptığı açıklamada “Açıklığa kavuşturmak gerekirse: Hamas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin terör örgütü olarak belirlediği gruplar listesinde yer almıyor. Bu, başından beri söylediğim gibi, 7 Ekim'deki terör eylemlerini daha az korkunç ve daha az kınanacak hale getirmiyor” dedi.

Filistinliler Refah'a gidiyor

OCHA günlük olarak hazırladığı çatışma raporunda dün Refah kentine dair “Gazze nüfusunun yarısından fazlasının Gazze Şeridi'nin yüzde 20'sinden daha azına sıkıştığı Refah'a yönelik yoğunlaştırılmış hava saldırıları ve İsrailli yetkililerin açıklamaları, insanların Gazze'nin en güneydeki vilayetinden Deir el Balah'a (Gazze’nin merkezinde yer alan) doğru hareket etmesine yol açtığı bildirildi” denildi.