‘İşsizlik ABD’de yüksek kalacak’

‘İşsizlik ABD’de yüksek kalacak’
Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD’de işsizlik oranının 2020 sonuna kadar yüksek kalacağı uyarısını yaptı. Kaplan ABD’de istihdamın Haziran’dan itibaren artacağını ancak buna rağmen işsizlik oranının sene sonuna...

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD’de işsizlik oranının 2020 sonuna kadar yüksek kalacağı uyarısını yaptı. Kaplan ABD’de istihdamın Haziran’dan itibaren artacağını ancak buna rağmen işsizlik oranının sene sonuna kadar yüksek kalacağını belirtti. CBS’in “Face the Nation” değerlendirmelerde bulunan Kaplan, “Haziran, Temmuz ve bundan sonra pozitif istihdam artışı göreceğiz. Ancak bu artışa karşın, yılın sonunu yüksek işsizlik oranı ile kapatacağız” diye konuştu.
Kaplan’ın yüzde 8 veya daha üstünde olacağını söylediği işsizlik oranı Mayıs ayında yüzde 13.3’e düşerken, koronavirüsten dolayı kapanan işletmelerin işgücü piyasasında etkisini sürdürmesini ve bu nedenle de oranın artmasını bekleyen ekonomistlerde şaşkınlığa yol açtı.
Öte yandan FED, geçtiğimiz hafta yaptıkları toplantıda politika faizini değiştirmezken, ekonomik toparlanma için 2022 yılında da benzer seviyelerde tutulmasını beklediklerini dile getirdi.