İstanbul Barosu ayakta: Savunma susmayacak

İstanbul Barosu ayakta: Savunma susmayacak
'Çoklu baro' sistemine karşı Çağlayan Adliyesi önünde miting düzenleyen İstanbul Barosu'na bağlı binlerce avukat, TBB Başkanı Feyzioğlu'nu da protesto ederken, İstanbul Baro Başkanı Durakoğlu: "Hukukçular siyaset konuşmasın...

'Çoklu baro' sistemine karşı Çağlayan Adliyesi önünde miting düzenleyen İstanbul Barosu'na bağlı binlerce avukat, TBB Başkanı Feyzioğlu'nu da protesto ederken, İstanbul Baro Başkanı Durakoğlu: "Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar. Konuşacağız… Bu bir FETÖ projesidir. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." Açıklaması yaptı

Polisin adliye önündeki alanı bariyerlerle kapatması üzerine miting için toplanan binlerce avukat küçük alana sığmadı. Fiziki mesafe kuralının uygulanmasının bu haliyle imkansız kaldığını söyleyen avukatlar polisten barikatların kaldırılmasını istedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu alkışlarla protesto eden avukatlar sık sık, “Savunma susmadı susmayacak, hak hukuk adalet” sloganları attı.

Alanda bir konuşma yapan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, mitinge birçok sendika ve meslek örgütünün de katıldığını söyledi ve “Bu işin sonu yok. Hep birlikteyiz bugün. Yapmayın, bölmeyin bizi dedik. 80 baro bir araya geldik. Çekin bu teklifi dedik. Gelin konuşalım, dedik” diye konuştu.

Daha önce “Yargıyı FETÖ’ye teslim ediyorsunuz” dediklerini anlatan Durakoğlu “FETÖ diyemezsiniz dediler, o bizim muhterem hocamız dediler. Yapmayın diyoruz yine. Bu ülkenin avukatları alarak bizi hiç Allah affetsin demedik. Gördüklerimizin karşılığı bu mu? Bizi göreceksiniz. Biz avukatız biat etmeyiz.” İfadelerini kullandı.

Durakoğlu konuşmasını “Yazın bugünün tarihini. Bu bir FETÖ projesidir. Bu ülkenin avukatları olarak bu teklifin üniter devlet yapısına aykırı olduğunu kanıtlayacağız.
Yargı bağımsızlığı, toplum için, halk için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”diye tamamladı