İstanbul’da 2 yıl geri ödemesiz deprem kredisi

İstanbul’da 2 yıl geri ödemesiz deprem kredisi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, konutunu dönüştürmek isteyen her İstanbullunun, en az 1 milyon lira olmak üzere 2 yıl geri ödemesiz 0,69 vadeyle kredi kullanabileceğini...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, konutunu dönüştürmek isteyen her İstanbullunun, en az 1 milyon lira olmak üzere 2 yıl geri ödemesiz 0,69 vadeyle kredi kullanabileceğini söyledi.

İBB Meclisi mart ayı toplantısında gündem dışı söz alan Göksu, İstanbul’da bugün veya yarın ilgili bakanların açıklayacağı bir müjde olduğunu bilirdi. Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İstanbul’da yapısını dönüştürmek isteyen her bir vatandaşımıza, en az 1 milyon lira olmak üzere 2 yıl geri ödemesiz 0,69 vadeyle para verilecek. Hiç kimseye ayrım yapılmaksızın. Eğer ada bazında dönüşüm yapmak isteyen bir şirket olursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, şirketin ilgili kriterleri yerine getirmesi kaydıyla şirkete de aynı şekilde inşaat yapım kredisi verilecek. Üçüncüsü ise kiracıların sorunlarını ortadan kaldırmak için devletin yap-işlet-devret modeliyle kiralama sisteminin de ayrıntılarını Sayın Bakanımız açıklayacak, bir usul getirilecek."