İstanbul'da barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Levent Kurnaz uyardı: Suyumuz bitti artık

İstanbul'da barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Levent Kurnaz uyardı: Suyumuz bitti artık
Kurak geçen yaz ayları ve beklenen sonbahar yağışlarının gelmemesi nedeniyle İstanbul'u besleyen barajlarda su oranı yüzde 17'ye kadar düştü. Pr. Dr. Levent Kurnaz "Suyumuz bitti artık" uyarısı yaptı.Boğaziçi Üniversitesi...

Kurak geçen yaz ayları ve beklenen sonbahar yağışlarının gelmemesi nedeniyle İstanbul'u besleyen barajlarda su oranı yüzde 17'ye kadar düştü. Pr. Dr. Levent Kurnaz "Suyumuz bitti artık" uyarısı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Pr. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul'da barajlardaki su miktarının azalmasına dikkat çekerek, "Lütfen bu konuyu gündemde tutalım, suyumuz bitti artık..." dedi.

İklim kriziyle birlikte hava durumunun mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışın azalmasıyla İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 17,5'e seviyelerine kadar indi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan Prof. Dr. Levent Kurnaz, şunları kaydetti:

"İstanbul'da Avrupa yakasındaki barajlar neredeyse tamamen boşaldı, Melen'den gelen suyla idare etmeye çalışıyoruz. Tasarruf etmeye aylar önce başlamalıydık. Yağmur duasının zamanı bir ay önceydi. Lütfen bu konuyu gündemde tutalım, suyumuz bitti artık..."