İstanbul’da korona düzenlemesi

İstanbul’da korona düzenlemesi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki vakaların yüzde 40’ının İstanbul’da tespit edildiğini açıkladıktan sonra uyarına devam etti, son olarak “İstanbul’daysanız, ayrılmayın. Seyahatinizi erteleyin” dedi. Dün...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki vakaların yüzde 40’ının İstanbul’da tespit edildiğini açıkladıktan sonra uyarına devam etti, son olarak “İstanbul’daysanız, ayrılmayın. Seyahatinizi erteleyin” dedi. Dün toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, İstanbul için alınan yeni kararları açıkladı.
Video konferans yöntemi ile toplanan kurulun aldığı kararları Vali Ali Yerlikaya açıkaldı. Yerlikaya, “Henüz salgın bitmedi kontrolü elden bırakmamalıyız” diyerek kararları şöyle açıkladı:
Bildiğiniz gibi İstanbul’da tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız kademeli mesai saatlerine geçmişti. Bugünden itibaren tüm kamu kurumlarımızda dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerimizin kapsamını genişletiyoruz. Bu bağlamda 60 yaş ve üstü çalışanların idareci pozisyonlar hariç, hamilelerin, kronik rahatsızlığı bulunanların 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadın personellerin idari izinli olarak evde çalışabilecekler. Bunların dışındaki diğer personelimiz ise haftalık olarak dönüşümlü çalışacaklardır.
‘ÖZEL SEKTÖRDE ESNEK MESAİ OLMAZSA OLMAZ’
Hepimiz için sağlığımız için sanayi kesiminde çalışanların sabah saat 07.00’da mesaiye başlamışı kararlaştırıldı. Bu karar 9 Kasım Pazartesi’den itibaren uygulanmaya başlayacak. Özel sektörde de kademeli ve esnek mesai uygulaması da olmazsa olmazdır.

Samsun İl Sağlık Müdürü’nden
‘Kritik eşik’ uyarısı

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, ilde Covid-19 vaka sayılarında kritik eşiğe yaklaşıldığını duyurarak, “Samsunluların kırmızı alarm verip daha sıkı önlemler almasının zamanı geldi” dedi.
Eylül ayında tırmanışa geçen vaka sayılarının ekim ayı içinde yapılan uyarılar ve halkın kurallara uyumu sayesinde azaldığını vurgulayan Oruç, “Ancak özellikle son iki hafta itibarıyla vaka sayılarımız yeniden artışa geçti. Bu iki haftada vakaların yaklaşık yüzde 40 oranında arttığını söyleyebiliriz. Rakamlar maalesef bize yavaş yavaş Samsun için yeniden kritik eşiğe geldiğimizi söylüyor” ifadelerini kullandı.
‘AİLE İÇİ ZİYARETLER ERTELENMELİ’
Oruç, son dönemdeki vaka artış oranı irdelendiğinde bu artışların yüzde 70 ila 80 oranında aile içi ziyaretlerden kaynaklandığının altını çizdi.