İstanbul'da öldürülen mafya lideri 'Mijonovic cinayetinde' yeni gelişme: İşkence, fotoğraflarla kanıtlandı

İstanbul'da öldürülen mafya lideri 'Mijonovic cinayetinde' yeni gelişme: İşkence, fotoğraflarla kanıtlandı
Karadağ'da Skaljeri suç örgütü üyesi Risto Mijanovic'in 2 yıl önce Türkiye'de karşıt örgüt mensupları tarafından işkenceyle öldürüldüğü iddia edilirken davada ise yeni bir gelişme yaşandı. Öldürülen mafya lideri Risto...

Karadağ'da Skaljeri suç örgütü üyesi Risto Mijanovic'in 2 yıl önce Türkiye'de karşıt örgüt mensupları tarafından işkenceyle öldürüldüğü iddia edilirken davada ise yeni bir gelişme yaşandı. Öldürülen mafya lideri Risto Mijonovic'in fotoğrafları dava dosyasına girdi.

Sırp yetkililer, Skaljeri suç örgütü üyesi Risto Mijanovic'in Uskumruköy'deki bir restoranda tuzağa düşürülerek kaçırıldığı ve işkence edildikten sonra 11 Eylül- 10 Kasım 2020 tarihleri arasında öldürüldüğü ihbarında bulunmuştu.

Cesedin de restoran yakınında Zeljko Bojanic'e ait villanın arkasına gömüldüği iddia ediliyor.

Mijanovic'in işkence gördüğünü gösteren fotoğraflar, Redoje Zivkovic'in flaş belleğinde bulunmuştu. Zivkovic, bu fotoğrafların Karadağ'daki bir dava için kendisine avukat tarafından verildiğini iddia etmişti.

Fotoğraflar ortaya çıktı

Cinayetin işlendiği iddia edilen villada yapılan keşif sonrası bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı

Rodoje Zivkovic'in flaş belleğinde yer alan işkencenin yapıldığı yerle, villada keşif günü çekilen fotoğrafların karşılaştırıldığı raporda şu ifadelere yer verildi:

"Villada, Radoje Zivkovıç'den ele geçirilen flaş bellek içerisinde yer aldığı tespit edilen fotoğrafta taban kaplama fayansların dikdörtgen olduğu, çamaşır odasının taban fayanslarının kare olduğu, çamaşır odasının koridor kısmı ve çamaşır odasının karşı oda taban kaplama fayanslarının dikdörtgen olduğu, flaş bellek içerisinde yer aldığı tespit edilen fotoğrafta taban kaplama yapısı ile uyum gösterdiği, Radoje Zivkovıç’den ele geçirilen flaş bellek içerisinde yer aldığı tespit edilen fotoğraf ile 6 Kasım tarihinde Zekeriyaköy'deki villada çekilen fotoğraflar arasında morfolojik yöntem kullanılarak yapılan karşılaştırmalı incelemede bilirkişi heyetimizce aynı yer olduğu kanaati hasıl olmuştur."