İstanbul’da önce açılacak AVM’ler: Akbatı ve Akasya

İstanbul’da önce açılacak  AVM’ler: Akbatı ve Akasya
Koronavirüs önlemleri kapsamında tedbir amacıyla kapatılan alışveriş merkezlerinin yeniden faaliyete başlamasıyla ilgili Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, açıklama yaptı....

Koronavirüs önlemleri kapsamında tedbir amacıyla kapatılan alışveriş merkezlerinin yeniden faaliyete başlamasıyla ilgili Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, açıklama yaptı. AVM’lerin ilk etapta kademeli olarak açılacağını ifade eden Altaş, 11 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerini işaret etti.
TEST AÇILIŞLARI BAŞLADI
Altaş’ın verdiği bilgiye göre girişlerde maske dağıtılması, ateş ölçülmesi, içerideki dezenfeksiyon ve belli metrekarelere belli sayıda misafir kabul edilmesi gibi tedbirler alınacak. Sinema, restoran, çocuk oyun alanları kapalı kalmaya devam edecek. Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre Uluslararası güvenlik şirketi Securitas’ın Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu da İstanbul’da İstiklal, Bağdat, Büyükdere, Abdi İpekçi, Ankara’da Atatürk Bulvarı gibi yerli ve yabancı markaların cadde mağazalarında satış amaçlı virüs tedbirlerinin uygulanıp uygulanmadığına yönelik test açılışlarının başladığını açıkladı. Sözcü’nün haberine göre de Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’den yapılan açıklamada, İstanbul’daki Akbatı ve Akasya alışveriş merkezlerinin açılış tarihinin 1 Haziran 2020 olarak belirlendiği duyuruldu.