İstanbul’da protesto: Zamlar geri alınsın, faturayı tekeller ödesin

İstanbul’da protesto: Zamlar geri alınsın, faturayı tekeller ödesin
İstanbul Zamlar Geri Alınsın Koordinasyonu elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve temel tüketim maddelerine yapılan zamları protesto etmek için Kadıköy İskele Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. “Zamlar geri alınsın”...

İstanbul Zamlar Geri Alınsın Koordinasyonu elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve temel tüketim maddelerine yapılan zamları protesto etmek için Kadıköy İskele Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. “Zamlar geri alınsın” pankartı açan kitle, sık sık “Saraya değil emekçiye bütçe”, “Hükümet istifa” sloganları attı.

‘ENERJİDE YAŞANAN BİR SOYGUNDUR’
Zamlar Geri Alınsın Koordinasyonu’ndan 4 farklı ismin okuduğu ortak açıklamada, “İstanbul’un ve Türkiye’nin dört bir yanında sokaklara çıkan binlercemiz aynı sözü söylüyoruz. Zamlar geri alınsın!” sözleri vurgulandı.

Ortak açıklamada, “Enerjide yaşanan bir soygundur. Bu soygun hikayesi özelleştirme politikalarıyla başladı. Önce Türkiye Elektrik Kurumu kamu iktisadi teşekkülü olmaktan çıkarıldı. Sonra elektrik üretiminde özel sektör boy göstermeye başladı. Kurdukları konsorsiyumlarla bir avuç şirket; Cengiz, Kolin, Limak, Sabancı, Zorlu, Aksa, Çalık… Hepsi çok tanıdık! Nerede bir emek sömürüsü var nerede bir doğa yağması var altından bu şirketler çıkıyor. Bu şirketler emekçinin ürettiği zenginliği ve ülkemizin varlıklarını talan eden hırsız şirketler. Bu şirketler halkın parasıyla servetlerine servet katarken, işlerini yapmadıkları için Isparta’da halk günlerce soğukta, karanlıkta kaldı. Yıl 2022; Isparta’da bir kişi donarak öldü” ifadeleri kullanıldı.