İstanbul'da son seçim anketi ortaya çıktı: Ekrem İmamoğlu mu önde Murat Kurum mu?

İstanbul'da son seçim anketi ortaya çıktı: Ekrem İmamoğlu mu önde Murat Kurum mu?
İstanbul'da MAK Danışmanlık'ın 5 bin 700 kişiyle yüz yüze gerçekleştirdiği anketin sonuçları paylaşıldı.MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, İstanbul'da yapılan son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı.Ekrem...
İstanbul'da MAK Danışmanlık'ın 5 bin 700 kişiyle yüz yüze gerçekleştirdiği anketin sonuçları paylaşıldı.

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, İstanbul'da yapılan son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı.

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un oy oranlarındaki son duruma ilişkin bilgilendirmenin yapıldığı açıklamada, seçimde kritik rol oynayacak olan İYİ Parti ve DEM seçmeninin eğilimlerine de yer verildi.

Gerçek Gündem'den Miray Tamer'e konuşan Kulat'ın paylaştığı verilere göre; İstanbul'da 5 bin 700 kişiyle yüz yüz yapılan son anket sonuçlarına dair veriler şu şekilde:

Ekrem İmamoğlu: %41,5 

Murat Kurum: %40

Buğra Kavuncu: %4

Meral Danış Beştaş: %3

Mehmet Altınöz: %2,5

Kulat'ın seçimlere dair değerlendirmeleri ise şu şekilde oldu:

"DEM Parti'den Murat Kurum'a giden oy yok"

"Genel seçimlerde İstanbul'da yüzde 10 bandında oy alması muhtemel olan DEM Parti'nin, görünen o ki -seçmenin davranışı- itibariyle diyelim; şu an her üç seçmeninden ikisi sayın Ekrem İmamoğlu'na, biri DEM Parti'ye oy veriyor. DEM'den AK Parti'ye, Murat Kurum'a giden bir oy yok.

Para sayma görüntüleri iddiası ve Turgut Altınok'un malvarlığı açıklaması

MAK Danışmanlık Başkanı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği ileri sürülerek sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ve Ankara'da AKP adayı Turgut Altınok'un malvarlığına dair tartışmaların olası etkilerine de değindi:

"Eğer seçim gününe kadar gündemi değiştiren bir konu olmazsa, bu her iki konu da iki adaya zarar veriyor. Ekrem İmamoğlu'na da beklenenden fazla zarar verebilir bu konu… 'Beklenen' derken, yani şu anda zaten biz bıçak sırtı bir seçimi konuştuğumuz için böyle diyoruz. Bir puan büyük bir puan çünkü böyle bir süreçte. Ankara'da da Turgut Altınok'a servet sahibi olduğu beyanı ciddi şekilde zarar veriyor şimdilik."