İstanbul’da ulaşım ücretlerine zam

İstanbul’da ulaşım ücretlerine zam
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 36, servis ücretlerine yüzde 27 zam kararı alındı. Bakanlık temsilcileri...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 36, servis ücretlerine yüzde 27 zam kararı alındı. Bakanlık temsilcileri karara şerh koyarak onay verdi ve oybirliğiyle kabul edildi.

TURYOL isyan etti: Gemileri bağladım, sebebi kim?

Deniz taşımacılığı yapan TURYOL, İstanbul kalkışlı Çınarcık ve Esenköy seferlerini ve Kadıköy (Metro İskele)-Karaköy/Eminönü seferlerini durdurduğunu açıklamıştı. TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, UKOME’de bakanlık temsilcilerine isyan etti. Can, "Sanki içinde bulunduğumuz enflasyonun, ekonomik durumun müsebbibi bizmişiz gibi bir de sizi ikna etmeye çalışıyoruz" dedi. Bakanlık temsilcilerinin verdiği tüm rakamların yanlış olduğunu savunan Can, "Yılbaşından bu yana denizde akaryakıta gelen zam yüzde 260'tır" ifadelerini kullandı.

Can, artan bu maliyetlere karşılık görüşülen yüzde 36'lık zammın da kendilerini kurtarmayacağını söyledi, "Ben işletemiyorum. Gemileri bağladım. Böyle devam ederse diğer hatlardan da çıkmak mecburiyetinde kalacağım. Para kazandığım yerde gemi bağlar mıyım? Sebebi kim? Ben de istemiyorum böyle pahalı bir hayatın içinde var olmak. Kim istiyor?"