İstanbul'daki Süleymancı yurdunda çocuğa 'cinsel istismar': İmam tutuklandı, yurt mühürlendi

İstanbul'daki Süleymancı yurdunda çocuğa 'cinsel istismar': İmam tutuklandı, yurt mühürlendi
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımlanan yazısında Süleymancılara bağlı Özel Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu'nda 11 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasını kaleme aldı. İddiaları...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımlanan yazısında Süleymancılara bağlı Özel Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu'nda 11 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasını kaleme aldı. İddiaları reddeden imam, tutuklandı.

Öğrenci Y.’nin, “Hoca beni yataktan kaldırıp odasına götürüp tecavüz ediyordu. Bu eylemi ilk olarak yaz tatilinden 6-7 ay önce başladı. Bana arkadan yaklaştı ve tecavüz etti. Eylemleri çok kez yaptı. Ne kadar yaptı, hatırlamıyorum. Kendi pantolonunu ve benim iç çamaşırımı sıyırıp arkadan tecavüz ediyordu. Canım yanıyordu. Çamaşırında beyaz sıvı çıkıyordu. Bu sıvıyı çok kez gördüm” ifadesini aktaran Saymaz, anne G.’nin de, “İmamın tutuklanması yetmez, o Süleymancı yurdu kapanmalı” isyanını aktardı.

Yurdun avukatları tarafından “Bir çürük elma için kurumu mu harcayacaksınız” denildiğini ifade eden anne G. hâlâ velilere haber verilmediğini belirtiyor.

Saymaz’ın aktardığına göre, Y.'nin ifadeleri üzerine 22 yaşındaki imam İ.S gözaltında tecavüz iddiasını reddetti. Yurt hocası daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde, Süleymancılara ait kaçak yurtta 2016 yılında çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirmişti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Yurt mühürlendi

11 yaşındaki Y.'nin Süleymancılara bağlı erkek öğrenci yurdunda bir imamın tecavüze uğraması ve İsmail Saymaz'ın skandalı ortaya çıkarmasın ardından yurt kapandı, müdür ise açığa alındı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı müfettişler tarafından da soruşturma başlatıldı.