İstanbul’un faya yakın riskli yerleri

İstanbul’un faya yakın riskli yerleri
Yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör, olası İstanbul depremi için çarpıcı uyarılarda bulundu. Şengör, İstanbul'da depreme dayanıksız ve zemini en kötü ilçelerine ilişkin özetle şu açıklamayı yaptı:“İstanbul depreminin...

Yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör, olası İstanbul depremi için çarpıcı uyarılarda bulundu. Şengör, İstanbul'da depreme dayanıksız ve zemini en kötü ilçelerine ilişkin özetle şu açıklamayı yaptı:


“İstanbul depreminin büyüklüğü 7.6 olarak öngörüyoruz. Yeşilköy'de ve Tuzla'da şiddet 9'a çıkacak. Büyüklük değil ama şiddet 9 olarak hissedilecek. Harp Okulları’nın buradan taşınması lazım. Yeşilköy'ün zemini de iyi değil. Yeşilköy’ün altında bakırköy formasyonu vardır ve bu bir felaket. Adaların altı sağlamdır ama evinizi nasıl yaptığınıza bağlı çünkü fay hattı burnunun dibinde. Adalar'da eviniz sağlamsa endişe etmenize gerek yok. Fay çok yakın olduğu için Adalar'ı sıkı bir şekilde sallayacak. Adaların suyla kaplanması ise mevzu bahis değil.


Büyükçekmece ve Küçükçekmece arası, Küçükçekmece-Haliç arası buralar sahile paralel giden yerler. Avcılar, Samatya, Yedikule… Karşı tarafa (Anadolu Yakası) geçtiğimiz zaman Fenerbahçe biraz daha ileriye gittiğimiz zaman Kartal-Tuzla ve Adalar… Bu bölgeler faya çok yakın."