İşte dünyanın en pahalı otomobili

İşte dünyanın en pahalı otomobili
İNGİLİZ Rolls-Royce, tasarımında 1920 ve 30’ların orijinal Boat Tail modellerinden esinlendiği yeni Boat Tail modelini 28 milyon dolarlık rekor fiyatıyla tanıttı. Yalnızca 3 adet üretilecek araç 18.7 milyon dolarlık Bugatti...

İNGİLİZ Rolls-Royce, tasarımında 1920 ve 30’ların orijinal Boat Tail modellerinden esinlendiği yeni Boat Tail modelini 28 milyon dolarlık rekor fiyatıyla tanıttı. Yalnızca 3 adet üretilecek araç 18.7 milyon dolarlık Bugatti La Voiture Noir’i geride bırakarak dünyanın en pahalı otomobili ünvanını aldı. Boat Tail’in kaputunun altında 6,75 litrelik çift turbolu V12 motor, 563 beygirlik güç sunuyor. Bu özel aracın bagajında ise lüks yemek ve şampanya takımı, döner masalar, sandalyeler ve hatta kendiliğinden açılan bir güneş şemsiyesi bile bulunuyor. 3 kişi için özel üretilen araçtan, “Bir tane de ben sipariş vereyim” deseniz, Türkiye’de vergilerle fiyatı 100 milyon doları geçiyor.
EN PAHALI 4 OTOMOBİL
28 milyon dolarlık fiyatıyla Boat Tail dünyanın en pahalı otomobili olurken, ikinci sırada 18.7 milyon dolarlık değeriyle Bugatti La Voiture Noire, üçüncü sırada 12.8 milyon dolarla Rolls-Royce Sweptal ve dördüncü sırada 9.7 milyon dolarlık değeriyle Bugatti Centodieci yer alıyor.