İstediğimiz tam bu değil

İstediğimiz tam bu değil
Gazetemize konuşan halk sağlığı uzmanı Nuriye Ortaylı’ya göre ise toplam sayılar tek başına yararlı olmuyor. Başta TTB olmak üzere, birçok uzmanlık derneğinin aylardır, “Sayılar net ve anlaşılır açıklanmalı” dediğini...

Gazetemize konuşan halk sağlığı uzmanı Nuriye Ortaylı’ya göre ise toplam sayılar tek başına yararlı olmuyor. Başta TTB olmak üzere, birçok uzmanlık derneğinin aylardır, “Sayılar net ve anlaşılır açıklanmalı” dediğini belirten Ortaylı, “Bu, vatandaşın da durumu anlaması ve davranışını değiştirmesi için önemli diyoruz. Bütün bu mücadelenin sonunda vaka sayıları açıklandı. Ama hala eksik veri var. İl il açıklanmıyor. Üç ay geçtikten sonra açıklama yapmak çok yararlı değil maalesef” diye konuştu.

GERÇEKÇİ Mİ?

İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, yaptığı paylaşımla 25 Kasım’dan bu yana 495 bin 850 vaka açıklandığına dikkat çekti. Tükel, “Bugün açıklanan toplam vaka sayısının, gerçek sayıyı yansıtıyor olması zor. Böyle olması, vakaların yaklaşık üçte ikisinin 8 ayda, üçte birinin son birkaç haftada tespit edilmiş olduğu anlamına gelir. Gerçekçi mi?” diye sordu. TTB de Tükel’i destekler bir video paylaştı.