İstiklal’da Kürtçe kitap satan Medya Kitabevi kapanıyor

İstiklal’da Kürtçe kitap satan Medya Kitabevi kapanıyor
İstanbul İstiklal Caddesi'nde Kürtçe kitap satan Medya Kitabevi, ekonomik zorluklar nedeniyle kapanmanın eşiğine geldi. Kitabevinin sahibi Selahattin Bulut, “Medya, Kürtlerin evidir. Bir kültür hazinesidir. Sahip çıkın” çağrısında...

İstanbul İstiklal Caddesi'nde Kürtçe kitap satan Medya Kitabevi, ekonomik zorluklar nedeniyle kapanmanın eşiğine geldi. Kitabevinin sahibi Selahattin Bulut, “Medya, Kürtlerin evidir. Bir kültür hazinesidir. Sahip çıkın” çağrısında bulundu.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre Bulut, bir yol bulunmaması halinde kitabevinin 1 Temmuz’da kapanacağını açıkladı. “Kürtçe bir kitabevi kurmak hayalimdi” diyen Bulut, “Kürt yazarlar, okuyucularıyla ilk Medya Kitabevi’nde buluştu. ilk imzalarını da burada attılar” dedi.

Pandemiyle başlayan ve dövizin artmasıyla gün geçtikçe derinleşen ekonomik kriz, kiraların yükselmesine de neden oldu. Medya Kitabevi de bu durumdan etkilenen yerlerden biri. Bulut, Medya Kitabevi’nin kapanma nedenini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

“Mülk sahibi her sene makul bir zam yapıyordu ve hiç etkilenmedim. Pandemi döneminde bir zorluk yaşadım. 2 yılın sonunda bir ay önce, tam da gelirler ile giderlerin dengelendiği bir zamanı gördüm. Tam bu sırada mülk sahibi enflasyon gerekçesiyle 3 bin lira olan kirayı 12 bin liraya yükseltti. Pazarlık şansı da bırakmadı. Bir avukatla konuştum. ‘10 yıldan fazla bir yerde kiracıysan ve sözleşme yoksa mülk sahibi seni çıkarabilir’ dedi. 1 Temmuz’da süremiz doluyor. Medya Kitabevi için köklü bir çözüm istiyorum.”