İsveç, PKK gösterisini soruşturmayacak

İsveç, PKK gösterisini soruşturmayacak
İsveç’te PKK’lıların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kuklasını soruşturma başlatırken Stockholm savcısı, eylemin suç teşkil etmediğine karar verdi.NATO’ya girmek için Türkiye’nin onayına ihtiyacı bulunan İsveç...

İsveç’te PKK’lıların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kuklasını soruşturma başlatırken Stockholm savcısı, eylemin suç teşkil etmediğine karar verdi.

NATO’ya girmek için Türkiye’nin onayına ihtiyacı bulunan İsveç hükümetinin de tepkisini çeken eylem, “NATO sürecine yönelik sabotaj” olarak nitelendirildi. Ancak İsveç’te yargı, hükümet ile aynı görüşte olmadığını ortaya koydu. Stockholm savcısı, Erdoğan’ın kuklasının ayaklarından asılmış bir şekilde köprüden sallandırılmasının “suç teşkil etmediğini” bu nedenle ön soruşturma başlatmaya gerek görmediğini duyurdu.

Stockholm’de yapılan eylemin, İsveç yasaları uyarınca bir suç kapsamına girmediğini söyleyen savcı, bu nedenle de eylemin cezalandırılamayacağı sonucuna vardığını duyurdu. Suç duyurusunun hakaret ve aşağılama kapsamında yapıldığına dikkat çeken Eriksson, kendisinin ise eylemin bu kapsamda değerlendirilemeyeceği görüşünde olduğunu kaydetti. Savcı, yeniden inceleme talep edilebileceğini ve bir başsavcının konuyu inceleyebileceğini söyledi.