İsviçre kanalından Gérard Depardieu'nun filmlerini göstermeme kararı

İsviçre kanalından Gérard Depardieu'nun filmlerini göstermeme kararı
İsviçre'nin batısında Fransızca yayın yapan RTS kanalı, cinsel saldırı ile suçlanan aktörün son dönemde sarf ettiği cinsiyetçi sözlerin ardından Gérard Depardieu'nun başrolde olduğu filmleri programından çıkarma kararı...

İsviçre'nin batısında Fransızca yayın yapan RTS kanalı, cinsel saldırı ile suçlanan aktörün son dönemde sarf ettiği cinsiyetçi sözlerin ardından Gérard Depardieu'nun başrolde olduğu filmleri programından çıkarma kararı aldı.

Fransız oyuncu Gérard Depardieu'nun başrolde olduğu filmler, İsviçre'nin batısında Fransızca yayın yapan RTS kanalı tarafından gösterilmeyecek. Kanalın kararı, cinsel saldırı ile suçlanan aktörün son dönemde sarf ettiği ortaya çıkan cinsiyetçi sözlerin ardından geldi.

Der Spiegel şirketinin aktardığına göre, RTS kanalından bir sözcü, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, son dönemde basına yansıyan açıklamalarının ardından, Depardieu'nun başrolde olduğu filmlerin ikinci bir açıklamaya kadar kanalın programından çıkarıldığını doğruladı. Sözcü, aktörün oynadığı filmler karşısında 'kamuoyunun incinmiş hissedebileceğine' işaret ederek filmlerin hangi süreyle gösterilmeyeceğiyle ilgili bir son tarih vermedi.

Yaşanan olaylar

Gérard Depardieu'ya daha önce birden fazla kez 'cinsel saldırı' suçlaması yöneltilmişti.

Son olarak, Depardieu, hakkında çekilen bir belgeselde, Kuzey Kore'ye yaptığı bir iş gezisinde görülüyor, burada genç çevirmenine cinsiyetçi ifadelerde bulunarak, "124 kiloyum, ereksiyon halinde 126" diyordu.

At üstündeki 10 yaşlarında bir kız çocuk hakkında ise Fransız aktör, "At dört nala gittiğinde orgazm oluyor" ifadelerini kullanıyordu.

Ne olmuştu?

Son olarak İspanyol gazeteci ve yazar Ruth Baza, Gérard Depardieu hakkında 'cinsel saldırı' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, Depardieu'nun bundan yaklaşık 30 yıl önce Fransa'nın başkenti Paris'te kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söylemişti.

Fransa'nın AFP haber ajansına açıklamada bulunan 51 yaşındaki yazar, hakkında İspanya polisine başvurduğu cinsel saldırı olayının 12 Ekim 1995'te Cinemania dergisi için Depardieu ile röportaj yaptığı sırada gerçekleştiğini anlatmıştı. Buna göre, söz konusu olay, Ruth Baza 23, Gérard Depardieu 46 yaşındayken yaşanmıştı. Baza, rızası olmadan gerçekleşen olay sırasında 'felç olmuş gibi hissettiğini' ifade etti.

2021'de de Depardieu, oyuncu Charlotte Arnould'un açtığı davada tecavüz ve cinsel saldırı ile suçlanmıştı. 2018 yılında, Arnould 22 yaşındayken Paris'te gerçekleştiği ifade edilen cinsel saldırı hakkındaki iddiaları Depardieu 'temelsiz' diyerek reddetmişti. Paris'te bir mahkeme ise geçen yıl söz konusu suçlamaların düşürülmesi talebini reddetmiş ve Depardieu'ya suçlama yöneltilmesi için 'ciddi ve doğrulanmış' kanıtlar olduğuna hükmetmişti. Bu ay Fransa televizyonlarında 74 yaşındaki oyuncunun cinsiyetçi ifadeler kullanan görüntülerinin yer alması ise kendisine yönelik suçlamaları yeniden gündeme getirmişti.

TIKLAYIN I Tecavüzle suçlanan oyuncu Gerard Depardieu'ye Fransız sanatçılardan destek

TIKLAYIN I İspanyol yazar ve aktör Gerard Depardieu hakkında tecavüz suçlaması