İtalya'da kadın cinayeti: Futbolcu müebbet hapis cezasına çarptırıldı

İtalya'da kadın cinayeti: Futbolcu müebbet hapis cezasına çarptırıldı
İtalya'da Alessandra Matteuzzi isimli kadın, daha önce hakkında 'ısrarlı takip' şikayetinde bulunduğu futbolcu ve model Giovanni Padovani tarafından öldürüldü.İtalya'da eski sevgilisi Matteuzzi'yi döverek öldüren futbolcu ve...
İtalya'da Alessandra Matteuzzi isimli kadın, daha önce hakkında 'ısrarlı takip' şikayetinde bulunduğu futbolcu ve model Giovanni Padovani tarafından öldürüldü.

İtalya'da eski sevgilisi Matteuzzi'yi döverek öldüren futbolcu ve model Padovani, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Matteuzzi'nin öldürülmeden haftalar önce Padovani hakkında 'ısrarlı takip' gerekçesiyle şikayette bulunduğu, 23 Ağustos 2022 tarihinde Bologna'daki evinin önünde ölü bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Duvar'ın aktardığı Daily Mail'in haberine göre, Padovani, Matteuzzi'nin ölümüyle ilgili yargılandığı davada, ısrarlı takip ve ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla yargılanıyordu. Futbolcunun suçunun sabit görülmesi üzerine ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Padovani'nin Matteuzzi'yi bir bahçe mobilyasıyla darp ederek öldürdüğü belirtildi.

Karar duruşması 12 Şubat Pazartesi günü görülen davada paylaşılan bilgilere göre, Matteuzzi, saldırı sırasında kız kardeşi Stefania ile telefonda konuşuyordu. Stefania, bu esnada, Padovani'nin önce bir çekiç ve yumruklarıyla, ardından beyzbol sopası ve bankla saldırısına uğradı. Stefani, kız kardeşinin çığlıklarını duyduğunu anlattı.

Padovani, saldırı öncesinde, eski sevgilisinin yaşadığı Bologna'nın Via Dell'Arcoveggio bölgesine gelmiş, ardından evinin dışında bekleyerek kadına 'pusu' kurmuştu. Olayın yaşandığı bölgede yaşayan bir kişi, basına yaptığı açıklamada, "Ondan (Padovani) çok korkuyordu çünkü çok ısrarcı bir hale gelmişti. Onun eve girmesini istemiyordu" dedi. Matteuzzi'nin hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yerel basına göre, çift, yaklaşık bir yıl boyunca birlikteydi. Sancataldese'de forma giyen Padovani ve Matteuzzi, zamanlarını çoğunlukla Bologna'da geçiriyordu. Çift ayrıldıktan sonra futbolcu, kadını sürekli mesaj ve aramalarıyla taciz etmişti. Matteuzzi, bunun üzerine eski sevgilisi hakkında polise 'ısrarlı takip' şikayetinde bulunmuştu.